Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 883 kJ / 4 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,04 g |
Tuky | 342,48 g |
Vláknina | 17,64 g |
Cholesterol | 920 mg |
Sodík | 7,30 g |
Sůl | 17,60 g |
Sacharidy | 74,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podchlazené maso nakrájíme na kostičky (aby se vešly do mlýnku).
Plec nameleme šajbou č.8 a sádlo šajbou č.3. (Každý to může umlít jak chce. Záleží na každém, jakou kdo má rád mozaiku). Krok 2: Nyní namícháme koření.
Všechno koření, i strouhanku, smícháme dohromady a pak najednou vysypeme do namletého masa. Všechno pak zalijeme vodou a pořádně zamícháme. POZOR! Maso by mělo být pořád podchlazené. Krok 3: Teď přijde na řadu plnění masové směsi do střev.
Vepřová střeva důkladně propláchneme a necháme je ve studené vodě alespoň 30 minut odležet.
Střevo navlečeme na nástavec na plnění klobás. Už zbývá jen dostat masovou směs do střev. Já plním přes mlýnek. Krok 4: Na YouTube je spoustu videí, jak špejlovat a opravdu na tom nic není.
Klobásky jsou výborné pečené, vařené, smažené a určitě budou výborné i na grilu (kdyby někdo zkoušel gril, tak budu rád za komentář).
Plec nameleme šajbou č.8 a sádlo šajbou č.3. (Každý to může umlít jak chce. Záleží na každém, jakou kdo má rád mozaiku). Krok 2: Nyní namícháme koření.
Všechno koření, i strouhanku, smícháme dohromady a pak najednou vysypeme do namletého masa. Všechno pak zalijeme vodou a pořádně zamícháme. POZOR! Maso by mělo být pořád podchlazené. Krok 3: Teď přijde na řadu plnění masové směsi do střev.
Vepřová střeva důkladně propláchneme a necháme je ve studené vodě alespoň 30 minut odležet.
Střevo navlečeme na nástavec na plnění klobás. Už zbývá jen dostat masovou směs do střev. Já plním přes mlýnek. Krok 4: Na YouTube je spoustu videí, jak špejlovat a opravdu na tom nic není.
Klobásky jsou výborné pečené, vařené, smažené a určitě budou výborné i na grilu (kdyby někdo zkoušel gril, tak budu rád za komentář).
Zveřejněno 19. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g1oG
Moje poznámka
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g1oG
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety s mletým vepřovým masem
TH před 11 minutami
Jednoduché vynikající langoše
pa.zbo před 15 minutami
Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou
rybarka007 před 16 minutami
Houby na kyselo
Nerea před 28 minutami
Plátky panenky na másle
j-mart před 56 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Routeu před 1 hodinou
Pečené vepřové kotlety
Kykolka před 1 hodinou
Kuře na paprice
Kykolka před 1 hodinou
Churros s čokoládou (Čuros)
jestedka před 1 hodinou
Chutné vafle
Saminka před 1 hodinou
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo vepřové hřbetní,
koření oregáno,
majoránka,
paprika sušená sladká,
česnek,
kmín celý,
pepř mletý,
pepř čtyř barev,
sůl,
voda,
strouhanka,
střeva vepřová
Komentáře (1)