Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 640 kJ / 1 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,18 g |
Tuky | 57,17 g |
Vláknina | 23,20 g |
Cholesterol | 660 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 60,80 g |
Postup přípravy
Vybereme 12 malých růžiček a ty odložíme bokem na později.
Větší růžičky podélně překrájíme, menší ponecháme v celku. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku ji na rozehřátém tuku osmažíme dorůžova. Krok 3: Dršťky dáme do hlubšího hrnce do osolené vroucí vody a necháme 5 minut povařit.
Poté je slijeme a přemístíme do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 4: Osolíme, malinko opepříme, přidáme osmaženou cibuli a promícháme.
Proložíme rozmarýnem a přidáme růžičky kapusty. Krok 5: Podlijeme vodou, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme program High a necháme pracovat 3.5 hodiny.
Půlhodinu před koncem přilijeme smetanu, opatrně promícháme a dovaříme. Krok 6: V průběhu vaření v pomalém hrnci připravíme zbývajících 12 růžiček. Krok 7: Vložíme je do vroucí, osolené vody a slabým varem bez pokličky vaříme 8 minut.
Poté je ihned dáme do studené vod, nejlépe s přidáním pár kostek ledu, abychom zachovali hezkou, svěží barvu.
Těsně před podáváním růžičky scedíme a osušíme. Krok 8: Hotové jídlo dáme na talíře, ozdobíme celými růžičkami a vše malinko poprášíme mletou, sladkou paprikou. Vhodnou přílohou jsou třeba opékané brambory.
Zveřejněno 30. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky s růžičkovou kapustou v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlAA
Moje poznámka
Dršťky s růžičkovou kapustou v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlAA
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 34 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 55 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Suroviny:
dršťky,
kapusta růžičková,
olej,
cibule,
rozmarýn,
voda,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
smetana
Komentáře (4)
rozmarynaH: ano,pochutnali a moc