Krkovička v necu

majda 2 Kuchař: majda 2

Vepřové maso 37 názorů

Suroviny

plátky krkovičky podle strávníků
cibule
sůl
pepř
grilovací koření
hořčice
křen sterilovaný
anglická slanina
plátkový sýr
čerstvá paprika
vepřová košilka bránice
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, lehce posypeme pepřem, gril.kořením nebo jakým máme rádi.

  2. Potřeme křenem, hořčicí.

  3. Na jednu polovinu plátku dáme angl. slaninu, na ni na půl kolečka nakrájenou cibulí a nakrájenou papriku, můžeme i jinou zeleninu přidat, co máme doma a co nám chutná.

  4. Nahoru tvrdý sýr.

  5. Plátek přehneme v polovině, překryjeme plňku.

  6. Roztáhneme nec, položíme na něj naplněné maso a zabalíme.

  7. Dáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Chvíli přikryté, pak odkryjeme a do červena.

Poznámka

Neměla jsem anglickou, místo toho jsem dala plátek uzené kýty a nakrájený špek na kostičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička v necu

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Ve skutečnosti se nejedná o bránici,ale "okruží",je kolem žaludku.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Howgh!:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak bychom tu "smyslupnou" konverzaci mohli ukončit tím, že recept je super a hlavně, že máme tu možnost maso do něčeho dobrého zabalit, ne? Majda si nezaslouží, aby se tady komentovalo o bránici(necu) a ne o receptu.;-)

    Odpovědět

  • Alice_G Alice_G

    Ani bránice (diafragma), ani pobřišnice (peritoneum) nemají tukovou síťku (tedy u lidí, u prasat si nejsem jistá). Tipuju na předstěru - omentum. To je skutečně tuková síť.
    http://www.ordinace.cz/clanek/lidske-bricho/

    Ale ráda se poučím. Nicméně - řezník slyší na "bránici". S omentem by mě asi vyhodil.

    PS: Já URL zkoušela, viditelně bez úspěchu.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Hans08 - mrkni se sem http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.lesn... nebo na odkaz od Iljuši na wikipedii a tam ji máš kráááááásně vymalovanou. Na okrajích je sval a uvnitř je vazivo.
    Bránice je z části svalová, jinak by se nedala trénovat např. zpěváci, jogíni ....
    U jakého mistra to studuješ ?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hans0808 - píšete sice česky, ale rozumět vám není

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mladý muž, Hans0808, zrejme vy, pán mistr a kopa ľudí žije v omyle.
    A som už odrostlejšia slečna.

    Odpovědět

  • Hans0808 Hans0808

    Jo slečny jsou vzdělané,anatomie lidského těla je podobná jako u prasat,to je sice pravda:-))Přesto bych chtěl vidět bránici na které je vidět sval,zanesu ji svému mistrovi a povím mu,že žiji přes 10 let v omylu:-)pak to povím těm co píšou tyhle recepty :1/2 kg mleté mix, 2 celá vejce, koření na mletá masa (dle chuti), 1 lžička papriky, 3 stroužky česneku, vepřová tuková blána (bránice), majoránka, pepř;-)je jich na netu X :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Wikipédia: "Bránice (lat. Diaphragma [diaˈfragma], řecky φρήν (phrēn) [freːn] nebo φρενός (phrenos) [frɛˈnɔs]) je svalo-šlachová blána oddělující u savců orgány hrudního koše a břicha. Má kupolovitý tvar a je důležitým dýchacím svalstem. Svalová kontrakce bránice vede k nádechu. U lidí je 3 až 5 mm tlustá a odvádí 60–80 % práce, která je potřeba k nádechu. Srovnatelná struktura se (kromě savců) vyskytuje pouze v náznacích u některých plazů,[1] zejména krokodýlů."
    Aj prasa je savec, preto má takúto bránicu - sval.

    A tá sieťka je tuková blana bránice. Môžete mi veriť a nemusíte...viem, že ľudia si to zamieňajú...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bránice
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1nice
    Podbřišnice
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Pob%C5%99i%C5%A1nice
    Připadám si jak v "Pelíškách" - kde se řešil nok ;-) či knedlík :-?

    Odpovědět

  • Hans0808 Hans0808

    ahojky thomassinno,už jsem na to přišel sám:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Honzo mamka ti to určitě ráda vysvětlí :-D

    Odpovědět

  • Hans0808 Hans0808

    Pardon,jinak recept zajímavý,jak se naučím body dávat,budou na správném místě;-)

    Odpovědět

  • Hans0808 Hans0808

    Zdravím Magdalenku,sice nevím jak se bránice řekne Slovensky,ale určitě to není sval:-D:-D,nechce se mi hledat definice,ale je to soustava tuků,která chrání plíce u zvířat,sval je obecně červený,u lidí i zvířat,červenou bránici jsem ještě neviděl,jestli mají na Slovensku jiná prasata než u náš,bych o tom věděl:-))jsem polo Slovák:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Holky, nechcem sa hrať na múdru, ale...bránica je sval, tento nec - sieťka - je pobrušnica...ja viem, ľudia to tak nesprávne volajú, zrejme aj predavač bude vedieť, čo chcete, ale...

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: anatomie prasete anatomie vepře krkovice v necu prase domácí anatomie maso v necu krkovička v bránici řeznictví u krkovičky krkovička recepty pečená krkovička v necu krkovice recepty sekana v necu vepř anatomie vepřové v necu vepřová nec vepřová krkovice v necu prase anatomie anatomie prase domácí reznictvi krkovicka prase/anatomie anatomie prase

Zapomněl/a jsem heslo