Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,25 g |
Tuky | 73,41 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 164 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 89,44 g |
Postup přípravy
uchovat delší dobu. Na tenké plátky nakrájejte šalotky a přidejte je k lososovi do sáčku spolu
s tymiánem, koprem, petrželí a lžící olivového oleje. Krok 3: Sáček vložte napůl otevřený (v případě zip lock sáčku) do vodní lázně tak, aby voda vytlačila vzduch. Jakmile bude celý losos ponořený a vzduch ze sáčku pryč, uzavřete zcela. Krok 4: Mezitím dejte hrášek do osolené vody a vařte na středním plamenu cca 15 minut do úplného změknutí. Následně slijte vodu, kterou dejte stranou, přidejte máslo a smetanu a
vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Podle potřeby osolte a opepřete a v případě potřeby můžete pyré zředit vývarem z hrášku. Krok 5: Zpět k rybě. Po uplynutí nastavené doby vás vařič upozorní a následně se sám vypne.
Opatrně, například obracečkou, vyjměte lososa ze sáčku a odstraňte všechny bylinky. Hotová ryba je velmi křehká, proto je potřeba postupovat opatrně. Následně podávejte s hráškovým
pyré.
Zveřejněno 12. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Famózní lososový filet metodou sous vide s hráškovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RGn
Moje poznámka
Famózní lososový filet metodou sous vide s hráškovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RGn
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 11 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 11 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 15 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 15 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 17 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 17 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 18 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 18 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl mořská,
olej olivový extra virgin,
cibule šalotka,
kůra citronová,
tymián,
kopr,
petrželka,
hrášek,
máslo,
smetana,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.