Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 223 kJ / 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,55 g |
| Tuky | 38,87 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 18,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené houby a podusíme ve vlastní šťávě.
Krok 2: Po vydušení houby podlijeme vínem a dusíme dál, dokud se víno nevydusí.
Krok 3: Zalijeme smetanou, na mírném ohni povaříme a ke konci přidáme šťopičku koňaku.
Krok 4: Před podáváním můžeme posypat nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 17. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka nejen na grilované maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPy7
Moje poznámka
Houbová omáčka nejen na grilované maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPy7
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 14 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Jablkový koláč z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 42 minutami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 55 minutami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 2 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 3 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 4 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 13 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 15 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 16 hodinami
Suroviny:
houby,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř,
víno bílé suché,
smetana ke šlehání,
koňak,
petrželka
Komentáře (2)