Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp podle mne

Květák. Co se vám vybaví? Smažený v trojobalu asi nejčastěji, nebo květáková polévka. Ale je i inspirací v indické kuchyni pro milovníky exotických chutí. Zkuste ale třeba jednoduchý nákyp, není v něm nic navíc, jen květák, vejce, smetana, sůl a špetka muškátového květu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na menší kousky a na pařáku uvaříme doměkka. Krok 2: Vejce našleháme, přidáme smetanu, nahrubo nastrouhaný sýr, sůl, květ, nasekanou pažitku. Krok 3: Polovinu květáku tyčovým mixérem rozsekáme na kaši, druhou polovinu necháme ve větších kouskách. Krok 4: Květák vmícháme do vaječné směsi.
Nalijeme do vymazané a vysypané zapékací nádoby. Krok 5: Pečeme v troubě na 180 °C 45 minut.
Před podáváním necháme cca 15 minut zpevnit.

TIP: Vše, co chceme vědět o květáku

Zveřejněno 14. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJ8M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJ8M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: děkuji za reakci:-*
Trochu zbylo tak dnes rozklofano na pánvi na květakový mozeček, z bramborem a salátem. Dobré to bylo:-8

:-)<3:yes::yes: to by mi chutnalo :yes::-K

Suroviny:
květák, smetana, sýr chedar, vejce, květ muškátový, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu