Bílá polévka s brokolicí a zastřeným vejcem
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 025 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,26 g |
Tuky | 39,25 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 803 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 27,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jednoduše uděláme pošírované (zastřené) vejce v mikrovlnné troubě - do skleněné nebo porcelánové misky nalijeme do poloviny vřelou vodu'(z varné konvice), přidáme lžičku octa a rozklepneme vejce. Zakryjeme talířkem a vložíme do MT na 800 W / 35-40 sekund - podle velikosti vejce. Vyndáme z trouby, vejce vyndáme opatrně z vody (např. dírkovanou naběračkou na knedlíky nebo obracečkou) a vložíme ihned do talíře na připravený pokrm.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2022 11:29
1. 11. 2022 10:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 3 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 44 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Další recepty
Suroviny: brokolice, máslo, mouka, vývar kuřecí, směs zeleninová, libeček, sůl, vejce
Bílá polévka s brokolicí a zastřeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQwB
2 názory