Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 073 kJ / 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,07 g |
Tuky | 57,98 g |
Vláknina | 2,85 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 325 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 35,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle necháme zesklovatět šalotku a přidáme mouku. Po orestování zalijeme vývarem a mlékem. Necháme 10 minut provařit.
Krok 2: Okurky nastrouháme nahrubo a společně s pepřem přidáme do omáčky. Do smetany vmícháme trochu omáčky a po promíchání vše spojíme.
Krok 3: Omáčku povaříme cca 5 minut, dochutíme dle chuti solí, octem nebo cukrem a podáváme s brambory a vařeným vejcem.
Zveřejněno 8. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurková omáčka se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68olz
Moje poznámka
Okurková omáčka se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68olz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 23 minutami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 2 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 2 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 2 hodinami
Švestková povidla z trouby bez míchání
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 17 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 1 hodinou
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 2 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 3 hodinami
Květákové placičky
Linova před 3 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 4 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 4 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Janina007 před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
Ajfel před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
cibule šalotka,
mouka hladká,
vývar masový,
mléko,
smetana zakysaná,
okurky sterilované,
pepř zelený sterilovaný,
koření nové koření,
cukr,
sůl,
ocet
Komentáře (2)