Salát z pečených rajčat

Eliza Kuchařka:

4 porce Saláty 8 názorů

56

Suroviny

12 středně velkých rajčat (použila jsem červená a hnědá)
hrst černých oliv
hrst zelených oliv
100 g sýra feta (nebo pevnějšího balkánského sýra)
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
2-3 nastrouhané stroužky česneku
1 lžička sušené bazalky
2 lžíce medu
2 lžíce sekané bazalky nebo petrželky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozkrojíme napůl (horizontálně) a naskládáme je na plech.

  2. Dobře osolíme a pomocí kuchyňského štětce jejich řeznou stranu potřeme marinádou, připravenou z medu, sušené bazalky, oleje, octa a česneku.

  3. Vložíme do trouby, rozehřáté na cca 180°C a pečeme asi hodinu a půl.

  4. Pečená rajčata necháme na plechu vychladnout a potom je zlehka promísíme s olivami, nadrobno nakrájenou fetou a zelenou bazalkou či petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z pečených rajčat

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ale mě neštvou, vždyť píšu, že mě těší :-). Jen jsem zvědavá...:-D
    Všem moc děkuji za komentáře a doufám, že vám bude chutnat!!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak víte, Jendo, Elizo, někdy člověk nemá slov, ale já teda budíkuji už teď;-):yes:+

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, ty "partyzánské" podíky mě taky štvou:-//. Recepty tady vkládám nejen proto, abych se s něma podělil s ostatními, ale taky abych měl nějakou zpětnou vazbu. Samozřejmě každý bodík mě potěší, ale zárověň i mrzí, když je bez komentáře.
    Teď jen budu čekat, až se mi rozrodí rajčata ve skleníku a určitě vyzkouším:-*:yes:.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)ukládám a hned jak dozrají vlasní rajčátka jdu na tvůj salátek;-).Mńam:-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Až dozrají domácí eko-rajčata ve skleníku, tak si udělám:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No tak dělám ráda salátky, jen pro sebe můžu z oliv, zbytek olivy neee, takže to rozdělím na dvě porce. :yes::yes::-p;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Táák :-D:-D - já jsem to nebyla, ale posílám Ti za tak skvělý recept a nádherné fotky další:yes::-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Táák - náhodou jsem sem klikla, abych překontrolovala fotky... A on tu bod! Moc mě těší, ale proč se jeho autor neozve...:-( Jako co se mu líbí...už dělal, udělá, nebo ukládá...a tak pod. :-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo