

Salát z pečených rajčat
Suroviny
- 12 středně velkých rajčat (použila jsem červená a hnědá)
- hrst černých oliv
- hrst zelených oliv
- 100 g sýra feta (nebo pevnějšího balkánského sýra)
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2-3 nastrouhané stroužky česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sekané bazalky nebo petrželky
- sůl
Postup přípravy receptu
Rajčata rozkrojíme napůl (horizontálně) a naskládáme je na plech.
Dobře osolíme a pomocí kuchyňského štětce jejich řeznou stranu potřeme marinádou, připravenou z medu, sušené bazalky, oleje, octa a česneku.
Vložíme do trouby, rozehřáté na cca 180°C a pečeme asi hodinu a půl.
Pečená rajčata necháme na plechu vychladnout a potom je zlehka promísíme s olivami, nadrobno nakrájenou fetou a zelenou bazalkou či petrželkou.
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Salát z pečených rajčat
-
Ale mě neštvou, vždyť píšu, že mě těší
. Jen jsem zvědavá...
Všem moc děkuji za komentáře a doufám, že vám bude chutnat!! -
Tak víte, Jendo, Elizo, někdy člověk nemá slov, ale já teda budíkuji už teď
+
-
Eli, ty "partyzánské" podíky mě taky štvou
. Recepty tady vkládám nejen proto, abych se s něma podělil s ostatními, ale taky abych měl nějakou zpětnou vazbu. Samozřejmě každý bodík mě potěší, ale zárověň i mrzí, když je bez komentáře.
Teď jen budu čekat, až se mi rozrodí rajčata ve skleníku a určitě vyzkouším.
-
Elizo
ukládám a hned jak dozrají vlasní rajčátka jdu na tvůj salátek
.Mńam
-
Až dozrají domácí eko-rajčata ve skleníku, tak si udělám
-
No tak dělám ráda salátky, jen pro sebe můžu z oliv, zbytek olivy neee, takže to rozdělím na dvě porce.
-
Táák
- já jsem to nebyla, ale posílám Ti za tak skvělý recept a nádherné fotky další
-
Táák - náhodou jsem sem klikla, abych překontrolovala fotky... A on tu bod! Moc mě těší, ale proč se jeho autor neozve...
Jako co se mu líbí...už dělal, udělá, nebo ukládá...a tak pod.