Izraelský baklažánovo-rajčatový salát

Suroviny 4 porce

1 velký lilek
1 středně velká cibule
cherry rajčata
2 stroužky česneku
2 lžíce husté rajčatové šťávy - nejlepší domácí
1 malá pálivá červená chilli paprika
olivový olej
ocet
sůl
cukr křišťálový

Postup přípravy receptu

  1. Baklažán pokrájame na čtvrtiny, potom na tenké plátky, cherry paradajky na čtvrtiny, ostatnú zeleninu na kocky, pálivú papriku na drobno.

  2. Zeleninu orestujeme na olivovom oleji do mäkka, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom a scedíme z oleja. Dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, dochutíme octom a cukrom.

  3. Dobre premiešame a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Podávame dobre vychladené k pečeným mäsám alebo samostatne s pita chlebom.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: židovský recept.

Komentáře k receptu Izraelský baklažánovo-rajčatový salát

  • Štěpánka Štěpánka(neregistrovaná)

    Tak toto je naprosto famózní salátek, moc děkuji, přejedla jsem se do bezvědomí ;-)

    Odpovědět

  • Milý Moshe, dakujem za Tvoje ocenenie, vážim si to - asi máme rovnaké chute:-p:-))

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    Super šalátik a ešte ak je tam kopec cesnaku tak to ja milujem. Gratulujem:-*

    Odpovědět

Tématické fráze: izraelské jídlo salat s pečeným lilkëm rajčatový salát s lilkem recepty lilek podle izraele izraelský zeleninový salát recepty židovský salát s lilkem izraelský pokrm rajčatový salát recepti lilku izraelské pokrm salát s lilkem a rajčaty izraelské pálivé papriky recepti lilek izraelsky chleb lilek, izrael izraelské jídla israelska jidla izraelské recepty z lilku lilek-izraelsky recept lilek izrael