Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini mazance

Mazanec je tradiční kynutý moučník, který se připravuje na Velikonoce. Pokud však máte raději menší varianty pečiva, připravte si s námi tyto mini mazance. Z těsta připravíte více malých bochánků, takže můžete podělit i koledníky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majkaa Majkaa

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez dob kynutí

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 543 kJ /
2 759 kcal
Bílkoviny67,95 g
Tuky116,61 g
Vláknina19,30 g
Cholesterol 766 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,54 g
Sacharidy349,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme vlažnou smetanu, droždí, cukr, mouku a necháme asi 20 minut vzejít kvásek. Krok 2: Smícháme ingredience na těsto, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme kynout zhruba 1 hodinu. Do vykynutého těsta zapracujeme mandle a rozinky namočené v rumu. Krok 3: Na pomoučeném vále rozdělíme těsto na 8 kousků a vytvarujeme bochánky. Ukládáme na plech s papírem na pečení nebo pečicí fólií a necháme je ještě cca 30 minut kynout. Krok 4: Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Plech vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme přibližně 25 minut.

TIP: Desatero rad na téma mazanec

Zveřejněno 7. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini mazance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68RXV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini mazance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68RXV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

ty musí být skvělé třeba ke svačině :-8

Děkuji, jsou opravdu dobré, takové "jednohubky":-)

:-)<3:yes::yes: vypadají velmi dobře a určitě tak chutnají :-K

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr, droždí čerstvé, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, sůl, máslo, vejce, rozinky v rumu, mandle sekané, vejce, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu