Špaldové minimazanečky s podmáslím
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance upečte několik menších, které jsou opravdu originální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 429 kJ / 5 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,46 g |
Tuky | 113,55 g |
Vláknina | 83,20 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 849,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky namočíme nejméně hodinu předem do rumu. Můžeme namíchat s brusinkami.
Krok 2: Do domácí pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (kromě rozinek) a nastavíme program "Příprava těsta".
Krok 3: Před dokončením mísení (po zaznění signálu) přidáme namočené rozinky i s nálevem a necháme těsto domíchat a vykynout.
Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme ho na 8, pokud možno stejně velkých, částí.
Krok 6: Z každého z uvedených osmi kousků těsta vytvoříme bochánek, přemístíme je na plech, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě ještě asi 20 minut kynout.
Krok 7: Vykynuté mazanečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, cca 30 minut.
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Moje poznámka
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
mazanec z podmáslí,
bochánky z s podmáslím,
housky z podmáslí,
špaldové pagáče,
minimazanečky ze špaldove mouky,
celozrne housky s podmaslim,
pagače ze špaldové mouky,
špaldový koláč a podmáslím,
špaldové housky s podmáslí,
palačinki s podmaslím,
brusinky s podmaslim
Suroviny:
podmáslí,
voda,
sůl,
máslo,
cukr,
žloutek,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
rozinky,
rum,
vejce
Komentáře (3)