Špaldové minimazanečky s podmáslím

Danca Kuchařka: Danca

Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

200 ml podmáslí
150 ml vlažné vody
trochu soli
10 PL rozpuštěného vlahého másla
10 PL cukru
2 žloutky
500 g hladké špaldové mouky
200 g hladké pšeničné mouky
40 g čerstvého droždí
100 g rozinek, popř. sušených brusinek
rum
vejce na potření
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme nejméně hodinu předem do rumu. Já jsem rozinky namíchala se sušenými brusinkami, které máme moc rádi.

  2. Do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (kromě rozinek) a nastavíme program "Příprava těsta". Před dokončením mísení (po zaznění signálu) přidáme namočené rozinky i s nálevem a necháme těsto domíchat a vykynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme ho na 8, pokud možno stejně velkých, částí.

  4. Z každého z uvedených osmi kousků těsta vytvoříme bochánek, přemístíme je na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě ještě asi 20 minut kynout.

  5. Troubu rozehřejeme na 175 °C.

    Vykynuté mazanečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, cca 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldové minimazanečky s podmáslím

Tématické fráze: mazanec z podmáslí bochánky z s podmáslím housky z podmáslí špaldové pagáče minimazanečky ze špaldove mouky celozrne housky s podmaslim pagače ze špaldové mouky špaldový koláč a podmáslím špaldové housky s podmáslí palačinki s podmaslím brusinky s podmaslim

Zapomněl/a jsem heslo