Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Volyňský boršč

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vladhn vladhn

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 931 kJ /
2 135 kcal
Bílkoviny281,10 g
Tuky90,10 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 935 mg
Sodík 8,93 g
Sůl20,70 g
Sacharidy47,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu oloupeme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme do hrnce, přidáme obě masa, masox a vaříme cca 30 minut Krok 2: Maso vybereme, zbavíme kostí a nakrájíme na kostky cca 1,5x1,5 cm a přidáme zpět do hrnce s vodou a řepou Krok 3: Oloupané brambory nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako maso, přidáme do hrnce a dále vaříme až do změknutí brambor Krok 4: Přidáme smetanu, necháme jen projít varem a dosolíme

TIP: Jak udělat boršč a co do něho patří

Zveřejněno 24. 5. 2023

Poznámka autora vladhn

Jedná se o recept, který si dovezli z Ukrajiny (Volyně) moji předkové. Nedává se zelí ani jiné suroviny. Protože ho jíme od malička, připadá nám určitě jako ten nejlepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Volyňský boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2lA5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Volyňský boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2lA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso uzené, maso hovězí, řepa červená, voda, masox hovězí, brambory, smetana na vaření, sůl

Přidat fotografie receptu