Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka

Použitím mražených polotovarů můžeme někdy vyřešit absenci závodního stravování, nebo prostě jen oběd, kdy se nám nechce vůbec nic dělat. Kombinace játrových knedlíčků a hub je sice nezvyklá, ale možná stojí za vyzkoušení.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 20 min

23 min (3 min příprava + 20 min tepelná úprava)

4. 7. 2023 18:36

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie626 kJ / 150 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky12,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Polévku plnou knedlíčků můžeme jíst průběžně při práci v ateliéru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Chlebajez Chlebajez

8. 7. 2023 17:16

Merylas (moderátorka): Jasně, co dám do polévky vařit na začátku a vaří se to opravdu dlouho tak zeleninu vyndám než se rozpadne. Se zeleninou čerstvou si můžete pohrát v podobě kytiček z mrkve. Ukážu příště. Jako kluk jsem to viděl v Burdě. Nevím zda tento časopis ještě vychází. Možností je vskutku hodně. A případně před zamarazením zeleninu někdy rozmačkám vidličkou.

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 7. 2023 16:22

Veronika.Hrozna: Já běžným způsobem udělám vývar, většinou dělávám z kuřecích sleletů a přidám třeba i jedno stehno, ať mám tochu víc masa. Dám sůl, koření, kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou (pokud je hezká), stroužek nebo dva česneku a libeček, třeba i stonek celeru a petržele. Vývar pozvolna táhnu docela dlouho, procedím a pak teprve přidám novou zeleninu, kořenovou většinou hrubě nastrouhanou, nebo i mraženou směs, co zrovna mám. Malou chvíli ještě povařím a u toho ji hned dochutím. Pokud Ti tam ta zelenina nevyhovuje, tak leda zamrazit samotný vývar a pak dodělat.

Chlebajez Chlebajez

8. 7. 2023 13:45

Veronika.Hrozna: ahoja, chce to vybrat vhodnou polévku, třeba dršťkovou, gulášovou a pod. Zeleninové je opravdu vhodnější doma nemrazit.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 7. 2023 08:39

Merylas (moderátorka): Já se jen chci zeptat, jestli se ti ta zelenina ve vývaru daří zmrazit, protože mě se vždycinky nějak rozblemcá a nechutná dobře. Případně jak to krájíš a jak dlouho to vaříš, do poloměkka, nebo jak? Prorotože mě se to nedaří a taky bych ráda měla hotovou polévku, já mám doma polévkového fantoma! Projevilo se to, až jsem si ho neopatrně vzala. :-D

Chlebajez Chlebajez

8. 7. 2023 06:28

Merylas (moderátorka): Dobrý nápad, dělám to podobně a mrazím vakuované.

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 7. 2023 09:36

Mně se dost osvědčilo pro případy kdy opravdu spěchám, polévky zamrazit. Mrazím pouze vývary a už hotové i se zeleninou, masem, nudlemi nebo noky či knedlíčky. Používám jak jednoporcové krabičky, tak i dvouporcové, takže z mrazničky vyjmu přesnou dávku, kolik právě potřebuji. Krabičku pak dám do MT a nebo poliju troškou horké vody, aby se obsah uvolnil od stěn. Dám do hrnce, opět přidám jen malinko vody a už nechám rozehřívat na sporáku.

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 7. 2023 09:08

Chlebajez: díky za pěknou fotografii! :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

5. 7. 2023 10:03

Tento recept je tak..."na hraně" - snad každý z nás někdy sáhne po polotovaru, ale neměli bychom k tomu ostatní tak okatě vybízet. Nápad je hodně dobrý, jen chci poprosit o přidání fotografie hotové polévky v talíři (misce). U receptu by vždy mělo být foto hotového jídla.
Tuto fotku skryji a pak ji obnovíme ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: knedlíčky játrové, petržel, mrkev, celer, cibulka, houby sušené, vejce, pepř mletý, sůl, olej chili, cibule

TopRecepty.cz

Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6l1Y