Jemná tuňáková pomazánka s ajvarem
Tuňáková pomazánka patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Na přípravu je jednoduchá a rychlá. Tato pomazánka je ozvláštněna o ajvar, pocházející ze srbské kuchyně. Dodává tak pomazánce příjemně pikantní chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 764 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,88 g |
Tuky | 68,70 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 13,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě 8 minut, poté je prudce zchladíme. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
Krok 2: Vejce oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme šalotku, žervé, tuňáka i s olejem, ajvar a podle chuti sůl a pepř.
Krok 3: Promícháme a podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 9. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná tuňáková pomazánka s ajvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk61P
Moje poznámka
Jemná tuňáková pomazánka s ajvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk61P
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 2 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 50 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
cibule šalotka,
sýr žervé,
tuňák,
ajvar,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)