Čalamáda vynikající
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na nudličky povaříme spolu s nálevem. Hotové pak plníme do skleniček, které na závěr ještě zavaříme.
Suroviny pro 15 kusů
Vychází cca 15 skleniček o objemu 0,3 l.
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 398 kJ / 5 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,00 g |
Tuky | 261,60 g |
Vláknina | 128,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24,48 g |
Sůl | 60,00 g |
Sacharidy | 600,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na silnější nudličky a promícháme.
Krok 2: Dáme do většího hrnce, přidáme ostatní suroviny a společně povaříme 3 minuty.
Krok 3: Horké plníme do čistých menších skleniček, otřeme hrdlo, zavíčkujeme a sterilujeme 5 min při 90 °C.
Zveřejněno 8. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda vynikající
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xB
Moje poznámka
Čalamáda vynikající
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xB
Nejnovější recepty
Rychlý jablečný koláč
Přidáno před 3 hodinami
Houbová směs
Přidáno před 6 hodinami
Květáková polévka se zeleninou, smetanou a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Petrželkové knedlíky s houbovkou
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Houbový štrúdl
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
monika2103 před 34 minutami
Segedínský guláš s krůtím masem
lenkavolterova před 34 minutami
Švestková buchta
Geressha před 49 minutami
Himaláje buchta
Bara_oplistilova před 1 hodinou
Dušená mrkev
Palenka před 2 hodinami
Filé smažené v troubě
Ketynna před 4 hodinami
Česneková polévka - sváteční
Kajkajak před 4 hodinami
Červená čočka s klobásou
jar.smejkal@gmail.com před 5 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
PetraFis před 5 hodinami
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
kulisek před 6 hodinami
Suroviny:
rajče,
rajče,
okurky sterilované,
paprika,
cibule,
cukr,
sůl,
ocet,
olej
Komentáře (1)