Čalamáda vynikající
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na nudličky povaříme spolu s nálevem. Hotové pak plníme do skleniček, které na závěr ještě zavaříme.
Suroviny pro 15 kusů
Vychází cca 15 skleniček o objemu 0,3 l.
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 398 kJ / 5 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,00 g |
Tuky | 261,60 g |
Vláknina | 128,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24,48 g |
Sůl | 60,00 g |
Sacharidy | 600,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na silnější nudličky a promícháme.
Krok 2: Dáme do většího hrnce, přidáme ostatní suroviny a společně povaříme 3 minuty.
Krok 3: Horké plníme do čistých menších skleniček, otřeme hrdlo, zavíčkujeme a sterilujeme 5 min při 90 °C.
Zveřejněno 8. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda vynikající
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xB
Moje poznámka
Čalamáda vynikající
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xB
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 15 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 8 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 10 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 11 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 11 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 11 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 12 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 12 hodinami
Suroviny:
rajče,
rajče,
okurky sterilované,
paprika,
cibule,
cukr,
sůl,
ocet,
olej
Komentáře (1)