Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, vysušíme, pořádně podle chuti osolíme, nejlepší je sůl zvenku i zevnitř vetřít a zase podle chuti posypeme kmínem zevntř i zvenku.
Krok 2: Jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců, pomeranč oloupeme a také rozdělíme na čtvrtky.
Krok 3: Jablkem a pomerančem vyplníme břišní dutinu, vyplatí se z obou stran zašít, já používám malé jehly na špízy.
Krok 4: Kachnu položíme do hrnce na záda, kdo chce může jí svázat nohy, přikryjeme poklicí, nastavíme teplotu hrnce na 90 st. a zapneme.
Krok 5: Pomalý hrnec necháme pracovat zhruba 4 hodiny, záleží na velikosti kachny.
Krok 6: Kachnu vyndáme z hrnce na plech, vyškrábneme z břišní dutiny rozpečené ovoce a kachnu naporcujeme, porce necháme na plechu kůží nahoru a na cca 10 minut dáme do trouby pod horní gril aby se udělala křupavá kůrka.
Krok 7: Mezitím slijeme vypečené sádlo, vypečenou št'ávu s rozpečeným ovocem a trochou sádla rozmixujeme nejlépe tyčovým mixerem na omáčku.
Krok 8: Podáváme nejlépe s červeným zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem
Zveřejněno 23. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmp2
Moje poznámka
Kachna v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmp2
Nejnovější recepty
Falafel z klíčené cizrny
Přidáno před 5 hodinami
Králičí stehna s hráškovým pyré
Přidáno před 13 hodinami
Italský salát se zelím
Přidáno 24. 3. 2025 21:26
Krémové koňakové řezy
Přidáno 24. 3. 2025 21:20
Sirup z černého bezu
Přidáno 24. 3. 2025 21:10
Gnocchi s houbami
Přidáno 24. 3. 2025 21:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maková zmrzlina s tvarohem
Martina68 před 1 hodinou
Ananasové řezy
mamina58 před 2 hodinami
Vepřová pečeně na šafránu a citronech
El.Magios před 3 hodinami
Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce
Fulda před 4 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Ketynna před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Tereza Elizabeth před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Evajs78 před 5 hodinami
Chutné vafle
Pisarak před 7 hodinami
Hospodský zelný salát
kucharka-snu před 7 hodinami
Suroviny:
kachna,
jablko,
pomeranče,
kmín celý,
sůl
Komentáře