Husička v pomalém hrnci
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byla s droby - tj. žaludek, kousek jater, celý krk a přidala jsem ten spodní díl zad a tak byla i výborná polévka s nudlema. S takovou chutí jsme se do ní dali, že jsem zapomněla vyfotit celý talíř i s knedlíkem a zelím ;-) ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2016 19:28
Bosana: Pokud budete připravovat jídlo v troubě na pomalo, resp. nízkoteplotně (první stupeň LOW bývá u PM cca 90°C, druhý HIGH cca 120°C), bude spotřeba i zde malá. Celé je to především o teplotních ztrátách daného zařízení, tzn. o izolaci trouby a pomalého hrnce -> energie je spotřebovávána pouze pro účel dosažení určité teploty a jejího udržení. Při nízkých teplotách nemá ani trouba spotřebu v kiloWattech
Spíše je problém v odpařování vody z jídla, proto by se při pomalé (nízkoteplotní) přípravě v troubě mělo dělat v uzavřené nádobě, aby se nevysušovalo. Samozřejmostí je pak nepoužívání ventilátoru trouby, který je pro přiklopenou nádobu zbytečný.
Jediný hlavní rozdíl je tak především ve funkcích, protože pomalé hrnce bývají ve standardu vybaveny různými funkcemi časování přizpůsobenými právě dlouhému nízkoteplotnímu vaření.
V troubě, která umožňuje přípravu jídla na nízké teploty, je možné dosáhnout naprosto stejného efektu jako u pomalého hrnce a ušetřit tak tisíce korun za jeho nákup, spotřeba energie je srovnatelná.
Spíše je problém v odpařování vody z jídla, proto by se při pomalé (nízkoteplotní) přípravě v troubě mělo dělat v uzavřené nádobě, aby se nevysušovalo. Samozřejmostí je pak nepoužívání ventilátoru trouby, který je pro přiklopenou nádobu zbytečný.
Jediný hlavní rozdíl je tak především ve funkcích, protože pomalé hrnce bývají ve standardu vybaveny různými funkcemi časování přizpůsobenými právě dlouhému nízkoteplotnímu vaření.
V troubě, která umožňuje přípravu jídla na nízké teploty, je možné dosáhnout naprosto stejného efektu jako u pomalého hrnce a ušetřit tak tisíce korun za jeho nákup, spotřeba energie je srovnatelná.
18. 11. 2014 17:18
Peču tímto způsobem všechna masa. Jsou bez karcinogenů a chutnají skvěle.
11. 11. 2014 11:44
Bosana:pravda co napsala Špagetkaje tam velká úspora
11. 11. 2014 11:23
Bosana: Podobné to je určitě, ale jeden velký rozdíl tu je: značná úspora energie v PH oproti klasické troubě
Příkon max. 200 - 250 W za hodinu, podle typu a teď se podívej na sporák, jaký má příkon na plotýnkách a v troubě on za hodinu. Zase záleží na značce, ale stpro je to víc. Navíc jsem si to měřila a skutečně, není to žádná lživá reklama . (můj sporák má příkon až 7 kW!!!!!)
Příkon max. 200 - 250 W za hodinu, podle typu a teď se podívej na sporák, jaký má příkon na plotýnkách a v troubě on za hodinu. Zase záleží na značce, ale stpro je to víc. Navíc jsem si to měřila a skutečně, není to žádná lživá reklama . (můj sporák má příkon až 7 kW!!!!!)
11. 11. 2014 11:18
Krásná záležitost a moc chutná, chci se zeptat jestli jídlo z pomalého hrnce není podobné tomu co mi poradil známý kuchař a já to od té doby dělám- masko, jakékoli dám s kořením ,které to chce do trouby, uzavřu, nepodlévám , troubu nastavím na 50 - 70 stupňů a peču 4,5 hodin nebo kolik je potřeba, třeba celou noc. Masíčko pustí svou vlastní šťávu,je měkkounké,na kůrčičku odklopím a postupuji stejně jako autorka receptu, ale nemusím už rozpalovat troubu. Prý se tomu říká konfitování,tak to známý nazval a pak by nebylo třeba kupovat pomalý hrnec. Poraďte mi.
10. 11. 2014 19:40
JANINA:plně pomaláč doporučuji,mám ho již 3roky a jsem s ním nad míru spokojená Crock.Pot 5,7litrůuž si to bez něj neumím představit
10. 11. 2014 19:37
Krásná prácemoc se mi to líbí a zítra jdeme taky pro husu mají jí mít v Lídlu,tak se už moc těším
Super receptík pro pomalý hrnec
Super receptík pro pomalý hrnec
10. 11. 2014 13:11
JANINA:mám tento a spojená jsem mochttp://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=zbozi&s=20...
enynka:ono je to upečené do měka, o tom to je,a taky, že to nemusíš hlídat, dělá se to samo a nevysuší se, ale když chceš, aby to mělo ještě kůrčičku, tak se musí dopéci v troubě
enynka:ono je to upečené do měka, o tom to je,a taky, že to nemusíš hlídat, dělá se to samo a nevysuší se, ale když chceš, aby to mělo ještě kůrčičku, tak se musí dopéci v troubě
10. 11. 2014 11:43
JANINA: Já mám PH od letošního ledna a už se stal naprosto nedílnou součástí vaření. Moje omladina si ho nyní přeje k vánocům. Po automatické pračce nejlepší vynález
10. 11. 2014 11:21
a já jsem si myslela,že když se něco dělá sedm hodin v pomalém hrnci,že potom se nedělá už vůbec nic.JENOM SE JÍ.
10. 11. 2014 11:14
Vypadá super Tiež by som si chcela zaobstarať PH. Aký typ máte ? Ste spokojná s nim ?
10. 11. 2014 11:11
Husička je krásně vypečená. My už jsme husu dlouho neměli, kupuji spíše husokačenu.
10. 11. 2014 08:31
tejaja:Ty šprýmařko
9. 11. 2014 20:18
Severinka: Mirka, keby si bola dobrá kamoška, tak mne dáš to husacie prsíčko a mužovi iné.
9. 11. 2014 19:52
tejaja:už nemusíš, zbylo jen jedno malé prsíčko pro muže na zítraono ze 3kilové toho moc nenaděláš, chtělo by to aspoň 5-ti kilovou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 18 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 13 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 13 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 13 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 14 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 14 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 14 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Chalupářské pomazánky nám přijdou při pobytu v přírodě k chuti. Hodí se na chléb, topinky i na chlebíčky
Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny
Další recepty
Tématické fráze: husa v pomalem hrnci pomaly hrnec z lidlu hovězí husička pomalý hrnec recepty pomalý hrnec-zbozi.cz pomalý hrnec crock pot recepty pomalý hrnec lidl husa pomaly hrnec pomaly hrnec husa konfitování v pomalém hrnci jídla v pomalém hrnci hovězí husička recept husí prsa v pomalém hrnci hovězí husička recepty recepty v pomalém hrnci hrnec na husu husa v pomalem hrnci recept recept na husokačenu krůta v pomalém hrnci recepty na pomaly hrnec
Suroviny: husa, sůl, kmín celý, voda
Husička v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNKE
20 názorů