Husička v pomalém hrnci

Severinka Kuchařka: Severinka

Doba přípravy: 7 hodin Pomalý hrnec 20 názorů

Suroviny

Husa (my měli 3 kilovou)
sůl
kmín
trocha vody (na podlití)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Husu omyjeme a protože se mě nevešla celá do mého PH, tak jsem odřízla stehna a spodní díl zad - ten jsem použila na polévku. Prsa a stehna jsem pořádně nasolila, nakmínovala, podlila asi 1,5 dcl vody.

  2. Nastavila na stupeň č. I. a na 7 hodin. Byla ale měkká už za 6 hodin. Pak jsem rozpálila troubu a půl hodiny jsem jí opékala bez pokličky a pěkně podlévala tím, co se vyškvařilo, aby se udělala křupavá kůrčička.

Poznámka

Byla s droby - tj. žaludek, kousek jater, celý krk a přidala jsem ten spodní díl zad a tak byla i výborná polévka s nudlema. S takovou chutí jsme se do ní dali, že jsem zapomněla vyfotit celý talíř i s knedlíkem a zelím ;-) ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Husička v pomalém hrnci

  • Preston Preston(neregistrovaný)

    Bosana: Pokud budete připravovat jídlo v troubě na pomalo, resp. nízkoteplotně (první stupeň LOW bývá u PM cca 90°C, druhý HIGH cca 120°C), bude spotřeba i zde malá. Celé je to především o teplotních ztrátách daného zařízení, tzn. o izolaci trouby a pomalého hrnce -> energie je spotřebovávána pouze pro účel dosažení určité teploty a jejího udržení. Při nízkých teplotách nemá ani trouba spotřebu v kiloWattech ;-)

    Spíše je problém v odpařování vody z jídla, proto by se při pomalé (nízkoteplotní) přípravě v troubě mělo dělat v uzavřené nádobě, aby se nevysušovalo. Samozřejmostí je pak nepoužívání ventilátoru trouby, který je pro přiklopenou nádobu zbytečný.

    Jediný hlavní rozdíl je tak především ve funkcích, protože pomalé hrnce bývají ve standardu vybaveny různými funkcemi časování přizpůsobenými právě dlouhému nízkoteplotnímu vaření.

    V troubě, která umožňuje přípravu jídla na nízké teploty, je možné dosáhnout naprosto stejného efektu jako u pomalého hrnce a ušetřit tak tisíce korun za jeho nákup, spotřeba energie je srovnatelná.

    Odpovědět

  • pilatka3 pilatka3(neregistrovaný)

    Peču tímto způsobem všechna masa. Jsou bez karcinogenů a chutnají skvěle.:-K

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    Bosana:pravda co napsala Špagetka;-);-);-)je tam velká úspora;-);-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bosana: Podobné to je určitě, ale jeden velký rozdíl tu je: značná úspora energie v PH oproti klasické troubě ;-);-);-):yes::yes::yes:
    Příkon max. 200 - 250 W za hodinu, podle typu a teď se podívej na sporák, jaký má příkon na plotýnkách a v troubě on za hodinu. Zase záleží na značce, ale stpro je to víc. Navíc jsem si to měřila a skutečně, není to žádná lživá reklama :yes::yes::yes:. (můj sporák má příkon až 7 kW!!!!!)

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    Krásná záležitost a moc chutná, chci se zeptat jestli jídlo z pomalého hrnce není podobné tomu co mi poradil známý kuchař a já to od té doby dělám- masko, jakékoli dám s kořením ,které to chce do trouby, uzavřu, nepodlévám , troubu nastavím na 50 - 70 stupňů a peču 4,5 hodin nebo kolik je potřeba, třeba celou noc. Masíčko pustí svou vlastní šťávu,je měkkounké,na kůrčičku odklopím a postupuji stejně jako autorka receptu, ale nemusím už rozpalovat troubu. Prý se tomu říká konfitování,tak to známý nazval a pak by nebylo třeba kupovat pomalý hrnec. Poraďte mi.:-O:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    JANINA:plně pomaláč doporučuji,mám ho již 3roky a jsem s ním nad míru spokojená;-):yes: Crock.Pot 5,7litrů;-)už si to bez něj neumím představit;-):-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásná práce:-p:yes:moc se mi to líbí a zítra jdeme taky pro husu mají jí mít v Lídlu,tak se už moc těším:-p;-):yes:
    Super receptík pro pomalý hrnec;-):yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    JANINA:mám tento a spojená jsem moc;-);-)http://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=zbozi&s=20...

    enynka:ono je to upečené do měka, o tom to je,a taky, že to nemusíš hlídat, dělá se to samo a nevysuší se, ale když chceš, aby to mělo ještě kůrčičku, tak se musí dopéci v troubě;-);-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    JANINA: Já mám PH od letošního ledna a už se stal naprosto nedílnou součástí vaření. Moje omladina si ho nyní přeje k vánocům. Po automatické pračce nejlepší vynález :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • enynka enynka(neregistrovaná)

    a já jsem si myslela,že když se něco dělá sedm hodin v pomalém hrnci,že potom se nedělá už vůbec nic.JENOM SE JÍ.

    Odpovědět

  • JANINA JANINA(neregistrovaný)

    Vypadá super :yes: Tiež by som si chcela zaobstarať PH. Aký typ máte ? Ste spokojná s nim ?

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Husička je krásně vypečená:yes::-p. My už jsme husu dlouho neměli, kupuji spíše husokačenu.

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    tejaja:Ty šprýmařko:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Severinka: Mirka, keby si bola dobrá kamoška, tak mne dáš to husacie prsíčko a mužovi iné.:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    tejaja:už nemusíš, zbylo jen jedno malé prsíčko pro muže na zítra;-);-);-)ono ze 3kilové toho moc nenaděláš, chtělo by to aspoň 5-ti kilovou;-);-):-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: husa v pomalem hrnci pomaly hrnec z lidlu hovězí husička pomalý hrnec-zbozi.cz pomalý hrnec crock pot recepty pomalý hrnec lidl husa pomaly hrnec pomaly hrnec husa pomalý hrnec recepty konfitování v pomalém hrnci jídla v pomalém hrnci husí prsa v pomalém hrnci hovězí husička recepty hovězí husička recept hrnec na husu husa v pomalem hrnci recept recept na husokačenu krůta v pomalém hrnci husa v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty husa

Zapomněl/a jsem heslo