Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové
Netradiční štrúdl z dvojího těsta podle babičky moderátorky Terezy Bebarové si můžeme teď upéct i my. Máslové těsto po ztuhnutí rozválíme, naplníme nastrouhanými jablky, rozinkami a skořicí. Před pečením jej potřeme mlékem a posypeme sekanými vlašáky.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 711 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,97 g |
Tuky | 153,82 g |
Vláknina | 23,80 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 243,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na 1. těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a dáme vychladit do ledničky.
Krok 2: Suroviny na těsto č. 2 zpracujeme, také dáme na chvíli ve fólii vychladit, poté vyklopíme na vál a rozválíme. Rozválíme i první těsto (před válením pomoučíme, ať se nám nelepí na váleček), přiložíme na druhé těsto a společně srolujeme.
Krok 3: Srolované těsto necháme ztuhnout v lednici. Mezitím, co tuhne, jablka očistíme a nastrouháme.
Krok 4: Ztuhlé těsto rozdělíme na 2-3 díly. Jednotlivé díly rozválíme, posypeme lehce strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí a rozinkami.
Krok 5: Záviny zatočíme, potřeme mlékem, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a pečeme na horkovzduch při 180 °C zhruba 45 minut.
Zveřejněno 6. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0m5
Moje poznámka
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0m5
Nejnovější recepty
Muffiny s Nutellou
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Přidáno před 13 hodinami
Salát Little Gem s ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý salát z raného zelí
Přidáno před 13 hodinami
Salát z jarní zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Salát z cherry rajčátek s bazalkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé s listovým špenátem
Falcone před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Falcone před 5 hodinami
Dýňová polévka Hokkaido
kacka533 před 7 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Misicka77 před 7 hodinami
Gnocchi s opečenou šunkou, rajčaty a okurkou
Benzi před 9 hodinami
Koka buchta
Panova před 11 hodinami
Vydatná česneková polévka
bludicky před 12 hodinami
Brynzové noky na špenátu
wimra před 14 hodinami
Pravá gulášová polévka
Blazenka před 14 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Sahula před 14 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko,
vejce,
sůl,
jablko,
rozinky,
strouhanka,
skořice mletá,
mléko,
ořechy vlašské
Komentáře