Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby tuhnutí těsta

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí těsta)

Netradiční štrúdl z dvojího těsta podle babičky moderátorky Terezy Bebarové si můžeme teď upéct i my. Máslové těsto po ztuhnutí rozválíme, naplníme nastrouhanými jablky, rozinkami a skořicí. Před pečením jej potřeme mlékem a posypeme sekanými vlašáky.

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 711 kJ /
2 560 kcal
Bílkoviny38,97 g
Tuky153,82 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 660 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy243,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na 1. těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a dáme vychladit do ledničky. Krok 2: Suroviny na těsto č. 2 zpracujeme, také dáme na chvíli ve fólii vychladit, poté vyklopíme na vál a rozválíme. Rozválíme i první těsto (před válením pomoučíme, ať se nám nelepí na váleček), přiložíme na druhé těsto a společně srolujeme. Krok 3: Srolované těsto necháme ztuhnout v lednici. Mezitím, co tuhne, jablka očistíme a nastrouháme. Krok 4: Ztuhlé těsto rozdělíme na 2-3 díly. Jednotlivé díly rozválíme, posypeme lehce strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí a rozinkami. Krok 5: Záviny zatočíme, potřeme mlékem, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a pečeme na horkovzduch při 180 °C zhruba 45 minut.

TIP: Tereza Bebarová a její cesta k pečení nejen babiččina štrúdlu

Zveřejněno 6. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0m5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0m5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, mléko, vejce, sůl, jablko, rozinky, strouhanka, skořice mletá, mléko, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu