Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli
Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho také zázvorem, chilli a česnekem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 358 kJ / 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,87 g |
| Tuky | 26,33 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,84 g |
| Sůl | 9,08 g |
| Sacharidy | 16,72 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vQv
Moje poznámka
Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vQv
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 11 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 6 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 6 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 6 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 6 hodinami
Utopenci
magdalenka před 6 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 6 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 6 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 7 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 7 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
solamyl,
olej olivový,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
voda,
sojová omáčka světlá,
omáčka sojová sladká,
omáčka chilli sladká,
ocet rýžový,
solamyl,
semínka sezamová,
cibulka
Komentáře (3)