Chléb naší dědiny
Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to platí několikanásobně. Celozrnná nebo grahamová mouka dělá chleba zdravějším a také přirozeně tmavším.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 023 kJ / 2 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 32,95 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 391,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme prgram Základní (Klasik), velikost chleba 1000 g, kůrka nejtmavší.
Krok 2: Pekárnu zapneme a necháme samostatně pracovat.
Krok 3: Hotový chléb z formy vyklepeme, vytáhneme z něj háky a necháme ho vychladnout postavený na mřížce.
Zveřejněno 10. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb naší dědiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2r
Moje poznámka
Chléb naší dědiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2r
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 25 minutami
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 32 minutami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 1 hodinou
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 2 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 2 hodinami
Dort nejen prázdninový
Fitulka před 2 hodinami
Chřestový krém
Fitulka před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 3 hodinami
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
kamilkamil před 3 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
mouka,
brambory,
sůl,
kmín drcený,
droždí čerstvé
Komentáře (2)