Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s opečeným chlebem a zajímavým salátem z celeru a jablek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 663 kJ / 2 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,29 g |
| Tuky | 138,41 g |
| Vláknina | 26,98 g |
| Cholesterol | 207 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,69 g |
| Sacharidy | 118,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí žebra potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte na pekáči do trouby nebo grilu. Pečte odkryté při 200 °C 30 minut. Přidejte větvičku rozmarýnu, přiklopte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě pomalu na 100 °C cca 7 hodin.
Krok 2: Žebra přendejte na talíř, výpek přelijte do hrnce a k výpeku přidejte papriku a ostatní ingredience na BBQ omáčku. Zalijte tmavým pivem a svařte do husté omáčky, dochuťte uzenou solí.
Krok 3: Troubu nebo gril rozpalte na 200 °C, žebra potřete ze všech stran BBQ omáčkou a pečte pod grilem či poklopem ještě cca 20 minut.
Krok 4: Celer nakrájejte na tenké nudličky, nebo nastrouhejte na jemném struhadle, cibuli nakrájejte na kostičky. Přidejte sůl, citronovou šťávu, vinný ocet a zlehka promačkejte. Poté smíchejte s oloupanými jablky nakrájenými na proužky, majonézou a zakysanou smetanou.
Krok 5: Žebra podávejte společně se salátem, BBQ omáčkou a opečeným chlebem.
Zveřejněno 18. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXqr
Moje poznámka
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXqr
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 7 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 7 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 9 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka se strouhanými jablky
Kajkajak před 18 minutami
Kmínová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Rajská omáčka
Daniela57 před 3 hodinami
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 3 hodinami
Mrkvový perník s povidly
David Salamánek před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Eiisa před 4 hodinami
Zdravý mrkvovo-jablečný dort
sbezecna před 4 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Suroviny:
žebro hovězí,
rozmarýn,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
melasa,
paprika sušená uzená,
protlak rajčatový,
ocet jablečný,
med,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
pivo černé,
sůl uzená,
celer,
jablko,
cibule,
majonéza,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
ocet,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)