Guláš na jedničku
Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 461 kJ / 1 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,73 g |
| Tuky | 70,93 g |
| Vláknina | 26,68 g |
| Cholesterol | 407 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 44,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozmačkáme na prkénku s trochou soli.
Krok 2: Sádlo rozehřejeme v kastrolu nebo v hluboké pánvi. Přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme česnek a mletou papriku a smažíme, až začne vonět a měnit barvu do tmavší červené. V tuto chvíli přidáme maso. Postupně, aby se neochladil hrnec.
Krok 3: Maso osmahneme ze všech stran - stále mícháme. Přidáme zbytek koření. Zalijeme horkým vývarem (asi tak 1 cm) a dusíme do měkka. Osolíme podle chuti.
Krok 4: Když je maso měkké, za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku přes čajové sítko, nevzniknou tak hrudky. Hustotu odhadneme během míchání. Vaříme ještě 15 minut, občas zamícháme.
Krok 5: Podáváme s bramborami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 26. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Moje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 8 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 9 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 2 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 4 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 5 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 6 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 8 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 8 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 9 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 9 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
sádlo,
vývar masový,
mouka polohrubá,
sůl
Komentáře (6)
Pokud napřed přidáte papriku a až pak bude restovat maso, tak vám guláš zhořkne.