Bramborová polévka dle Bohuslava
Bramborová polévka je tradiční české jídlo, které vyniká svou jednoduchostí a chutí. Tato sytá polévka je vyrobena z brambor, zeleniny a dochucena houbami. Díky své dostupnosti a výživnosti je velmi oblíbená.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 132 kJ / 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,06 g |
Tuky | 86,42 g |
Vláknina | 12,28 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 36,28 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová polévka dle Bohuslava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689En
Moje poznámka
Bramborová polévka dle Bohuslava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689En
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 2 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 3 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 7 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 25 minutami
Celerová pomazánka
Majkaa před 2 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 2 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 3 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 4 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 5 hodinami
Hrášková polévka (krém) s krutony
Dasmid před 5 hodinami
Vepřová játra na cibulce
Mamkanamka před 5 hodinami
Cuketový koláč
Jindriskas před 7 hodinami
Suroviny:
máslo,
mrkev,
celer řapíkatý,
celer,
petržel,
brambory,
vývar vepřový,
houby čerstvé,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
majoránka,
koření houbová variace,
kmín drcený,
koření oregáno,
pažitka,
česnek
Komentáře (2)