Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka dle Bohuslava

Bramborová polévka je tradiční české jídlo, které vyniká svou jednoduchostí a chutí. Tato sytá polévka je vyrobena z brambor, zeleniny a dochucena houbami. Díky své dostupnosti a výživnosti je velmi oblíbená.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BohuslavCermak

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 132 kJ /
988 kcal
Bílkoviny10,06 g
Tuky86,42 g
Vláknina12,28 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy36,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle krátce podusíme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, lehce zasypeme hladkou moukou a osmahneme. Krok 2: Do osmažené zeleniny přidáme vepřový domácí vývar a povařené houby (včetně houbového vývaru). Přidáme nadrobno nakrájené brambory a uvedeme do varu. Krok 3: Do vroucího vývaru přidáváme veškeré koření dle chuti. Jako poslední přidáme česnek, pažitku a majoránku. Vše důkladně provaříme tak, aby bylo vše dokonale měkké. Dochucujeme dle chuti. Krok 4: Polévku zahustíme jíškou, jen když je to nezbytně nutné, na zahuštění by měla stačit použitá zelenina. (Můžeme přidat i nadrobno nakrájený květák nebo rozšlehané vajíčko.) Krok 5: Polévku podáváme horkou a posypanou čerstvou pažitkou nebo petrželkou. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.

TIP: Jak udělat dobrou bramboračku - nejlepší recepty

Zveřejněno 20. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka dle Bohuslava

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/689En

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka dle Bohuslava

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/689En

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mrkev, celer řapíkatý, celer, petržel, brambory, vývar vepřový, houby čerstvé, sůl, pepř mletý, tymián, majoránka, koření houbová variace, kmín drcený, koření oregáno, pažitka, česnek

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu