Melounový sorbet
Osvěžující melounový sorbet potěší v horkých dnech nejen děti. Sorbet provoníme limetkovou šťávou. Podáváme ho politý višňovou šťávou, která chuť melounu dobře doplní, a ozdobený mátou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 040 kJ / 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,26 g |
Tuky | 1,54 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 109,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Melounovou dužinu s limetkovou šťávou a cukrem rozmixujeme a nalijeme do mísy.
Krok 2: Dáme do mrazničky a každých 30 minut promícháme. Asi po 5 hodinách je sorbet dostatečně zmrzlý.
Krok 3: Podáváme ve sklenici, přelijeme višňovou šťávou a dozdobíme limetkou a mátou.
Zveřejněno 30. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounový sorbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PNg
Moje poznámka
Melounový sorbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PNg
Nejnovější recepty
Květák na paprikách, rajčatech a zelených fazolkách
Přidáno před 2 hodinami
Mořský vlk s bylinkami a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 8 hodinami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 42 minutami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 1 hodinou
Lehký tvarohový koláč
Esa před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
Zinzi před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 3 hodinami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 3 hodinami
Chutné vafle
jenisovah@gmail.com před 3 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Zuzik.1989 před 4 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Sumaru před 4 hodinami
Suroviny:
meloun,
šťáva limetková,
cukr krupice,
šťáva višňová,
máta
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.