Melounová granita
Sladká, šťavnatá a dokonale ledová melounová granita, je letní klasikou, která osvěží i v tom největším horku. Jemně nadrcený led spojený s přirozenou chutí zralého melounu vytváří lehký a osvěžující dezert na zahradní párty.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 682 kJ / 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 2,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena.
Krok 2: Rozmixujeme, lze použít sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše podle chuti.
Krok 3: Rozmixovaný meloun dáme v nižší vrstvě do dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Zhruba co 45 minut směs promícháme. Mícháme lžící, později vidličkou. Ledové krystaly nerozbíjíme úplně najemno.
Krok 4: Granitu podáváme v menším hrníčku.
Zveřejněno 15. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Moje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 6 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 5 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 5 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 6 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 6 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 7 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 7 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 8 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 9 hodinami
Suroviny:
meloun vodní,
sirup cukrový,
šťáva citronová
Komentáře (6)
Dělávám něco podobného, ale toto je gurmánsky lepší a promakanější.
V neděli pro vzácnou návštěvu hned vyzkouším.
,,toš tak,,