Hovězí na zázvoru s kapustou a hruškou
Jsou suroviny, které byste netipovali, že se k sobě hodí. Ovšem, někdy mohou přikvapit. Příkladem je tento recept na hovězí plec prošpikovanou slaninou, okořeněnou zázvorem a s přílohou v podobě dušené kapusty s kousky hrušky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 351 kJ / 2 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 179,77 g |
Tuky | 133,02 g |
Vláknina | 19,55 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,75 g |
Sacharidy | 69,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na tenké proužky a pomocí špikovací jehly nebo nože maso prošpikujeme a osolíme.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme ghí a maso zprudka ze všech stran opečeme. Přendáme ho do pekáčku, posypeme zázvorem, přikryjeme, podlijeme a vložíme do trouby. Pečeme na 160 °C do změknutí, přibližně 2 hodiny.
Krok 3: Kapustu uvaříme doměkka a nakrájíme na nudličky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostky nakrájenou hrušku a posypeme cukrem. Za stálého mícháni chvíli podusíme, podle tvrdosti hrušek. Přidáme kapustu, osolíme a dochutíme vinným octem.
Krok 4: Jako přílohu podáváme opečený bramborový knedlík, ale hodí se i jiná úprava brambor.
Zveřejněno 28. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na zázvoru s kapustou a hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6809R
Moje poznámka
Hovězí na zázvoru s kapustou a hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6809R
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 1 minutou
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
zázvor sušený,
ghee,
sůl,
kapusta,
hruška,
máslo,
cukr třtinový,
ocet vinný,
sůl
Komentáře (2)