Věnečky se smetanovým krémem a šlehačkou
Klasikou českých cukráren jsou snad všemi oblíbené věnečky, z odpalovaného těsta, s dobře ochuceným krémem a samozřejmě nesmí chybět cukrová poleva na povrchu. Klasický žloutkový krém je v tomto velice podrobném receptu nahrazen krémem smetanovým, lehce vonícím po rumu a pomerančích.
Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 436 kJ / 6 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,72 g |
Tuky | 481,38 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 2,94 g |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 498,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky se smetanovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2Ox
Moje poznámka
Věnečky se smetanovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2Ox
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 40 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 59 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 1 hodinou
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
smetana zakysaná,
smetana zakysaná,
máslo,
rum,
pudink bez vaření,
marmeláda pomerančová,
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
cukr moučkový,
ocet,
voda
Komentáře (10)
Já bych to odzkoušela docela ráda. "Navzdory tvé poznámce, že nejsou výstavní."