Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na cuketě, mrkvi a mátě

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Jednou z nejchutnějších mořských ryb je treska, jejíž maso má nízký podíl tuku. Treska, podávaná s mrkví a cuketou, má díky čerstvé mátě příjemně svěží chuť. Perfektně ji doplní pečené brambory.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 726 kJ /
1 130 kcal
Bílkoviny134,57 g
Tuky43,46 g
Vláknina22,77 g
Cholesterol 471 mg
Sodík 712 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy41,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresku pokapeme citronovou šťávou a před smažením ji osolíme a okořeníme. Krok 2: Cuketu a mrkev nahrubo nastrouháme. Lístky máty nasekáme. Krok 3: Na suché pánvi osmahneme slaninu, dáme stranou, přidáme máslo, až se rozpustí přisypeme cuketu s mrkví, osolíme, opepříme, podusíme do měkka. Nakonec přisypeme lístky máty. Krok 4: Na druhé pánvi zahřejeme olej a osmažíme tresku. Krok 5: Hotový pokrm na talíři dozdobíme papričkou a mátou. Podáváme s pečenými brambory.

Zveřejněno 23. 8. 2024 20:03

Poznámka autorky Handour

Máta dodá pokrmu svěží chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na cuketě, mrkvi a mátě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzKr

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na cuketě, mrkvi a mátě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzKr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z tresky, cuketa, mrkev, slanina anglická, máslo, citron, olej, sůl, pepř mletý, máta čerstvá, koření na ryby,

Přidat fotografie receptu