Pudinkáče
Jistě je potkáváte v pekárně, voní po celém okolí a lákají ke koupi. Ale víte, že si je můžete upéct i u vás doma? Pudinkáče jsou pletence z kynutého těsta, které po upečení stačí naplnit krémem z pudinku, třeba zrovna vanilkové příchutě.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 16 kusů o délce 10 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 336 kJ / 6 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,42 g |
| Tuky | 397,67 g |
| Vláknina | 14,71 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 955 mg |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 626,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek ze 2 lžiček cukru, trochy mléka mléka z odměřeného množství a droždí. Rozmícháme a necháme vzejít.
Krok 2: V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, zbytek mléka, olej a vzešlý kvásek. Těsto necháme nakynout asi 1 hodinu, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 3: Mezitím, co kyne těsto, připravíme pudink na náplň. Pudinky uvaříme klasicky v mléce s trochou cukru a vanilkovými cukry a necháme vychladnout. Po vychladnutí pak vyšleháme s máslem. Zatím dáme náplň odpočívat do lednice.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, z nichž vytvarujeme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm. Ty přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dolů (skryjeme dospod). Takto nachystané pletence dáme na plech vystlaný pečicím papírem.
Krok 5: Na plechu je necháme ještě chvíli kynout, poté potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Když vychladnou, rozkrojíme je, naplníme pudinkovým krémem a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONVO
Moje poznámka
Pudinkáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONVO
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 16 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 18 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 19 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 20 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 21 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Suroviny:
mléko,
olej,
žloutek,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
droždí,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr vanilkový,
cukr,
máslo,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (1)