Salát ze zelených rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 501 kJ / 5 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,76 g |
Tuky | 16,02 g |
Vláknina | 102,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 284,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Salát je pikantní, sladkokyselý. Jeho výrobou se zbavíme rajčat, která nám na podzim už nestihnou dozrát.
Není vhodný pro děti a těhotné ženy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2014 13:26
22. 10. 2013 17:53
4. 10. 2013 18:47
* Převládajícími glykosalkaloidy jsou α-tomatin a α-solanin.
* Obsah solaninu v zelených rajských jablkách se pohyboval od 30 do 150 mg na kilogram. V červených plodech jsou podlimitní koncentrace.
* Obsah tomatinu v zelených rajčatech těsně po sklizni se pohybuje v koncentracích 50 až 80 mg na jeden kg v čerstvých plodech. Během skladování rajčat při 4°C došlo během tří měsíců k poklesu téměř k nule.
* Ve výrobcích ze zelených rajčat bylo nalezeno 10 až 30 mg tomatinu na 1 kg, podle podílu rajčat ve výrobku, během skladování došlo k poklesu obsahu zřejmě v důsledku hydrolýzy glykosidů.
* při běžných „kuchyňských“ teplotách do 150 °C nedochází v obsahu tomatinu téměř k žádným změnám. Příčinou poklesu tomatinu ve výrobcích je pravděpodobně jeho hydrolýza v kyselém prostředí.
Zdroj : http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=117&...
2. 10. 2013 10:17
2. 10. 2013 10:15
2. 10. 2013 09:11
Petra Ku.: já bych ta malá rajčátka překrojila napůl, i když pokud jsou opravdu maličká, budou to krásné zelené kuličky - jednohubky
1. 10. 2013 13:46
1. 10. 2013 13:12
1. 10. 2013 13:02
1. 10. 2013 12:59
A kolik sklenic je z této dávky?
17. 10. 2009 12:32
17. 10. 2009 11:56
17. 10. 2009 11:48
28. 9. 2009 11:46
4. 9. 2009 23:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 29 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Náš život s celiakií aneb O hledání těch nejlepších palačinek pro Áňu. Tyhle pohankové to vyhrály na celé čáře
Další recepty
Tématické fráze: nezralá rajčata rajče zpracovani rajcat recepty jak zpracovat nezralá rajčata zavařování nezralých rajčat jak nechat dozrát rajčata zpracování nezralých rajčat zpracování rajčat naložená zelená rajčata nezrala rajčata recepty recepty na zpracování rajčat co se zelenými rajčaty recepty z nezralych rajcat salát z nezralých rajčat čalamáda z nezralých rajčat zelené rajské rajčatové čatní ze zelenych rajcat čatní z nezralých rajčat nezralá rajčata recept rajče přihlášení
Suroviny: rajče zelené nezralé, cibule, voda, ocet, cukr, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list
Salát ze zelených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E95l
20 názorů