Salát ze zelených rajčat
Tento salát nabízí vyváženou kombinaci jemně nakyslé chuti zelených rajčat a aromatického koření, která se během sterilace dokonale propojí. Je ideální jako příloha k masům, sýrům nebo jen tak na chléb.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 679 kJ / 5 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,66 g |
Tuky | 16,02 g |
Vláknina | 106,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,34 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 1 292,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát ze zelených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E95l
Moje poznámka
Salát ze zelených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E95l
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 9 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 4 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 4 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 5 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 5 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 6 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 8 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 10 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 10 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 10 hodinami
Tématické fráze:
nezralá rajčata,
rajče,
zpracovani rajcat recepty,
jak zpracovat nezralá rajčata,
zavařování nezralých rajčat,
jak nechat dozrát rajčata,
zpracování nezralých rajčat,
zpracování rajčat,
naložená zelená rajčata,
nezrala rajčata recepty,
recepty na zpracování rajčat,
co se zelenými rajčaty,
recepty z nezralych rajcat,
salát z nezralých rajčat,
čalamáda z nezralých rajčat,
zelené rajské,
rajčatové čatní ze zelenych rajcat,
čatní z nezralých rajčat,
nezralá rajčata recept,
rajče přihlášení
Suroviny:
rajče zelené nezralé,
cibule,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list
Komentáře (23)
* Převládajícími glykosalkaloidy jsou α-tomatin a α-solanin.
* Obsah solaninu v zelených rajských jablkách se pohyboval od 30 do 150 mg na kilogram. V červených plodech jsou podlimitní koncentrace.
* Obsah tomatinu v zelených rajčatech těsně po sklizni se pohybuje v koncentracích 50 až 80 mg na jeden kg v čerstvých plodech. Během skladování rajčat při 4°C došlo během tří měsíců k poklesu téměř k nule.
* Ve výrobcích ze zelených rajčat bylo nalezeno 10 až 30 mg tomatinu na 1 kg, podle podílu rajčat ve výrobku, během skladování došlo k poklesu obsahu zřejmě v důsledku hydrolýzy glykosidů.
* při běžných „kuchyňských“ teplotách do 150 °C nedochází v obsahu tomatinu téměř k žádným změnám. Příčinou poklesu tomatinu ve výrobcích je pravděpodobně jeho hydrolýza v kyselém prostředí.
Zdroj : http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=117&...
Petra Ku.: já bych ta malá rajčátka překrojila napůl, i když pokud jsou opravdu maličká, budou to krásné zelené kuličky - jednohubky
A kolik sklenic je z této dávky?