Jelení pečeně se závinem
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými brusinkami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 493 kJ / 3 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,81 g |
Tuky | 170,61 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 833 mg |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 252,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa uděláme váleček, který osolíme, opepříme a posypeme bylinkami, zabalíme do slaniny, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc odležet.
Krok 2: Druhý den maso zprudka opečeme, podlijeme vínem, případně trochou vývaru, a dáme do trouby vyhřáté na nižší teplotu. Pečeme asi 30 minut. Výpek zahustíme moukou nebo Solamylem.
Krok 3: Oloupanou a nasekanou cibuli orestujeme. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se odpaří voda. Odstavíme. Potom přidáme vařené nakrájené brambory, jedno vejce a žloutek, strouhanku a vše promícháme.
Krok 4: Z listového těsta vyválíme plát, do kterého bramborovou náplň opatrně zabalíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 30 minut při 180 °C dozlatova.
Krok 5: Hrušky rozpůlíme, krátce podusíme a naplníme brusinkami. Spolu s nakrájeným závinem podáváme k jelení pečínce polité omáčkou.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Moje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Nejnovější recepty
Fazolová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné lívance
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Smaženice z lišek
Přidáno před 8 hodinami
Pečený citrusový čaj se zázvorem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské knedlíky
Nebe1276 před 39 minutami
Rajčatový salátek
Kajkajak před 42 minutami
Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
MarcelaPa před 44 minutami
Segedínský guláš
Nelijetka68 před 47 minutami
Krupicová kaše
kodrla před 50 minutami
Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty
wimra před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
wimra před 1 hodinou
Klasické palačinky
KladiKIK před 1 hodinou
Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
wimra před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Ivankysss před 1 hodinou
Suroviny:
maso jelení,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
slanina,
olej olivový,
víno červené suché,
hruška,
brusinky zavařené,
mouka,
cibule,
olej,
houby,
brambory,
vejce,
těsto listové,
strouhanka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.