Sterilované dýňové zelí
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova ideální příloha k pečenému masu.
Suroviny pro 1 dávka
10 zavařovacích sklenic o objemu 700 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 668 kJ / 5 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 202,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30,08 g |
Sůl | 75,00 g |
Sacharidy | 1 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni oloupeme, rozřízneme napůl, zbavíme semen a nastrouháme na hrubo.
Krok 2: Dýni promícháme se solí, cukrem, kmínem a octem. Necháme zhruba hodinu odležet.
Krok 3: Směs plníme do čistých sklenic. Zavíčkujeme, očistíme a zavaříme 30 minut na 185 ˛°C.
Krok 4: Zavařené zelí můžeme pak dát už jen na orestovanou cibulku, zahustit jíškou, provařit a lehce dochutit dle potřeby. Nakonec dát kousek másla na zjemnění.
Zveřejněno 16. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvQJ
Moje poznámka
Sterilované dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvQJ
Nejnovější recepty
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 21 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňový sirup
Libotovska před 31 minutami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 1 hodinou
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 9 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 11 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 13 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 13 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 14 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 14 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 15 hodinami
Suroviny:
dýně,
sůl,
cukr krystal,
ocet,
kmín celý
Komentáře (3)