Lívance z červené řepy
Nekynuté lívance připravíme během chvilky a díky použitým surovinám jsou zdravější než klasická verze. K oslazení použijeme med či sirup a do těsta přidáme řepu, díky které budou mít krásnou barvu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 759 kJ / 420 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,18 g |
| Tuky | 23,81 g |
| Vláknina | 3,05 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 30,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem uvařenou červenou řepu rozmixujeme ve výkonném mixéru společně s mlékem a ovesnou moukou.
Krok 2: Ke směsi přidáme vejce a ještě jednou pořádně promixujeme.
Krok 3: Vzniklé těsto nalijeme do misky, přisypeme k němu tapiokový škrob, kypřicí prášek a podle chuti osladíme. Vše důkladně promícháme.
Krok 4: Na pánvičce rozehřejeme kokosový olej a pomocí lžičky na něj naneseme část těsta. Ideální je smažit lívanečky po čtyřech menších nebo dvou větších placičkách.
Zveřejněno 18. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívance z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP6Pw
Moje poznámka
Lívance z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP6Pw
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 15 minutami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 45 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 1 hodinou
Frgálová buchta
Merylas před 1 hodinou
Buchty na páře
Merylas před 1 hodinou
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 1 hodinou
Pikantní česneková polévka
Merylas před 1 hodinou
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 1 hodinou
Suroviny:
řepa červená,
mléko rostlinné,
mouka ovesná,
vejce,
tapiokový škrob,
kypřící prášek,
sirup,
olej kokosový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.