Myslivecká polévka
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka jako stvořená.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci s horkou vodou uvaříme maso. Po uvaření ho nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostky.
Krok 3: V hrnci rozpustíme sádlo, na které nasypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.
Krok 4: Přidáme slaninu, papriku, zvěřinu a směs zaprášíme moukou, kterou osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vývarem a důkladně povaříme. Do vývaru přidáme veškeré koření (bobkový list, jalovec, rozmarýn a pepř).
Krok 5: Polévku vaříme zhruba 20 minut.
Krok 6: Na závěr vyjmeme koření a dle potřeby dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Polévku poté již nevaříme, ale prohříváme.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Myslivecká polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD7kg
Moje poznámka
Myslivecká polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD7kg
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 50 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 55 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
houby,
bobkový list,
jalovec,
cibule,
pepř celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
rozmarýn,
vývar masový,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.