Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový nákyp od Fróni

Pokud vám sem tam zbývá pečivo z předešlých dnů, můžete je upotřebit na žemlovku, strouhanku nebo také třeba na tento zeleninový nákyp se šunkou. Jeho příprava je snadná a zasytí i na rychlý oběd či večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fotr.jan

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V mléce rozkvedláme vejce, sůl, drobně pokrájenou slaninu (nebo rozpuštěné máslo) a zelenou petržel. Krok 2: Housky od předchozího dne nakrájíme na kostičky, polijeme mlékem a po chvíli, když částečně nabobtnají, je lehce promícháme. Pak přidáme zeleninu a nakrájenou šunku a dobře promícháme. Krok 3: Misku vymastíme, směs do ní narovnáme a v předehřáté troubě asi na 180 °C upečeme do červena. Doba pečení přibližně 30-40 minut.

TIP: 5 dalších tipů na slané nákypy, z masa i zeleniny

Zveřejněno 10. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový nákyp od Fróni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMKW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový nákyp od Fróni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMKW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houska, vejce, mléko, slanina, sůl, petržel, zelenina, šunka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu