Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Sýry 11 názorů

Suroviny

8 větších brambor
150 g Parmazánu
100 g uzené Parenice nebo Korbáčiků
3 šalotky
250 g uzeného masa (maso z uzených ovařených žebírek nebo z uzených kuřecích stehen)
150-180 g sýru s modrou plísní
300 ml smetany ke šlehání
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.

  2. Sýry nastrouháme.

  3. Uzené maso pokrájíme na malé kousky.

  4. Pekáček nebo misku vymažeme olivovým olejem, střídavě do něj klademe osolené a opepřené plátky brambor, šalotku, uzené maso, všechny nastrouhané druhy sýrů a parmazán nebo jiný jemný strouhaný sýr, který je poslední vrstvou tohoto nákypu.

  5. Nakonec vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě na 180-200 stupňů do zlatova.

Poznámka

Kdo nechce a nebo nemá rád uzené maso, může si plátky brambor proložit jenom několika druhy sýrů a šalotkou. Pak je to jen bramborový nákyp se sýry, ale moc dobrý i tak. Mohu jen doporučit, dělala jsem nákyp již na oba způsoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa

Tématické fráze: uzené sýry sýrový nákyp plíseň na uzeném mase roláda z uzeného sýra sýrová roláda z uzeného sýra recepty z uzeného masa uzené maso na víc zpusobu recepty z uzeneho syra druhy sýrů nalozeny uzeny syr všechny druhy sýrů uzené maso plíseň uzene maso syr sýrový nákyp recept ovarene uzene maso plíseň uzené maso domaci ueny syr vice druhu uzené maso a sýr druhy uzeniny maso v syru

Zapomněl/a jsem heslo