Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Sýry 11 názorů

Suroviny

8 větších brambor
150 g Parmazánu
100 g uzené Parenice nebo Korbáčiků
3 šalotky
250 g uzeného masa (maso z uzených ovařených žebírek nebo z uzených kuřecích stehen)
150-180 g sýru s modrou plísní
300 ml smetany ke šlehání
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.

  2. Sýry nastrouháme.

  3. Uzené maso pokrájíme na malé kousky.

  4. Pekáček nebo misku vymažeme olivovým olejem, střídavě do něj klademe osolené a opepřené plátky brambor, šalotku, uzené maso, všechny nastrouhané druhy sýrů a parmazán nebo jiný jemný strouhaný sýr, který je poslední vrstvou tohoto nákypu.

  5. Nakonec vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě na 180-200 stupňů do zlatova.

Poznámka

Kdo nechce a nebo nemá rád uzené maso, může si plátky brambor proložit jenom několika druhy sýrů a šalotkou. Pak je to jen bramborový nákyp se sýry, ale moc dobrý i tak. Mohu jen doporučit, dělala jsem nákyp již na oba způsoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa

Tématické fráze: uzené sýry sýrový nákyp uzené maso recept plíseň na uzeném mase roláda z uzeného sýra sýrová roláda z uzeného sýra recepty z uzeného masa uzené maso na víc zpusobu recepty z uzeneho syra uzené maso recepty druhy sýrů nalozeny uzeny syr všechny druhy sýrů uzené maso plíseň uzene maso syr jemný sýrový nákyp sýrový nákyp a brambory sýrový nákyp recept ovarene uzene maso plíseň uzené maso