Čokoládové jazýčky
Čokoládové jazýčky jsou nejlepší hezky uleželé. Linecké proto upečte v předstihu a krémem jej naplňte až pár dní Štědrým dnem. Hotové jazýčky můžete dozdobit dle libosti, na míse vypadají opravdu pěkně.
Postup přípravy
Krok 1: Na vále smícháme mouku, kakao, moučkový a vanilkový cukr.Přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout.
Krok 2: Těsto rozválíme na placku o tloušťce 3mm a formičkou vykrájíme jazýčky, které naskládáme na plech s pečicím papírem.
Krok 3: V troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 7 minut.
Krok 4: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink. Do horké hmoty přidáme nasekanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Vmícháme 50 g másla a necháme vychladnout. Nakonec zašleháme zbylé máslo a asi 5 lžic moučkového cukru.
Krok 5: Hotovým čokoládovým krémem spojíme upečené jazýčky, namočíme je do rozehřáté polevy a po ztuhnutí podáváme.
Zveřejněno 10. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oQj
Moje poznámka
Čokoládové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oQj
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
pudink čokoládový,
mléko,
čokoláda hořká,
máslo,
poleva čokoládová
Komentáře (1)