Valašské škračky
Bramboráky s játrovou náplní představují originální spojení křupavých bramborových placek a bohaté, chuťově výrazné játrové směsi. Tento pokrm osloví milovníky tradiční kuchyně i ty, kteří hledají netradiční způsob, jak ozvláštnit oblíbený recept.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme bramboráky: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou tekutinu.
Krok 2: Přidáme 2 lžíce horkého mléka a zamícháme (těsto tolik nezhnědne). Dále přidáme prolisovaný česnek, vejce, dle chuti sůl a koření, dle potřeby mouku a dobře promícháme. Na sádle pečeme malé nebo velké bramboráky.
Krok 3: Na druhé pánvi osmahneme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, drcený kmín. Vše dusíme (pokud je potřeba podlijeme) do změknutí jater a vydušení veškeré tekutiny.
Krok 4: V misce prošleháme vejce, sůl, pepř a nalijeme na játra. Dobře zamícháme, aby vejce játra obalila a ještě chvilku zahříváme, až vajíčka ztuhnou.
Krok 5: Játrovou směs rozdělíme na bramboráčky a dle chuti přidáme ještě zeleninu.
Zveřejněno 31. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské škračky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7L9
Moje poznámka
Valašské škračky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7L9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
vejce,
sádlo,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
brambory,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mléko,
sádlo
Komentáře (2)