Valašské škračky
Bramboráky s játrovou náplní představují originální spojení křupavých bramborových placek a bohaté, chuťově výrazné játrové směsi. Tento pokrm osloví milovníky tradiční kuchyně i ty, kteří hledají netradiční způsob, jak ozvláštnit oblíbený recept.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme bramboráky: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou tekutinu.
Krok 2: Přidáme 2 lžíce horkého mléka a zamícháme (těsto tolik nezhnědne). Dále přidáme prolisovaný česnek, vejce, dle chuti sůl a koření, dle potřeby mouku a dobře promícháme. Na sádle pečeme malé nebo velké bramboráky.
Krok 3: Na druhé pánvi osmahneme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, drcený kmín. Vše dusíme (pokud je potřeba podlijeme) do změknutí jater a vydušení veškeré tekutiny.
Krok 4: V misce prošleháme vejce, sůl, pepř a nalijeme na játra. Dobře zamícháme, aby vejce játra obalila a ještě chvilku zahříváme, až vajíčka ztuhnou.
Krok 5: Játrovou směs rozdělíme na bramboráčky a dle chuti přidáme ještě zeleninu.
Zveřejněno 31. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské škračky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7L9
Moje poznámka
Valašské škračky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7L9
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 18 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 30 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
vejce,
sádlo,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
brambory,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mléko,
sádlo
Komentáře (2)