Valašské škračky
Bramboráky s játrovou náplní představují originální spojení křupavých bramborových placek a bohaté, chuťově výrazné játrové směsi. Tento pokrm osloví milovníky tradiční kuchyně i ty, kteří hledají netradiční způsob, jak ozvláštnit oblíbený recept.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme bramboráky: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou tekutinu.
Krok 2: Přidáme 2 lžíce horkého mléka a zamícháme (těsto tolik nezhnědne). Dále přidáme prolisovaný česnek, vejce, dle chuti sůl a koření, dle potřeby mouku a dobře promícháme. Na sádle pečeme malé nebo velké bramboráky.
Krok 3: Na druhé pánvi osmahneme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, drcený kmín. Vše dusíme (pokud je potřeba podlijeme) do změknutí jater a vydušení veškeré tekutiny.
Krok 4: V misce prošleháme vejce, sůl, pepř a nalijeme na játra. Dobře zamícháme, aby vejce játra obalila a ještě chvilku zahříváme, až vajíčka ztuhnou.
Krok 5: Játrovou směs rozdělíme na bramboráčky a dle chuti přidáme ještě zeleninu.
Zveřejněno 31. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské škračky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7L9
Moje poznámka
Valašské škračky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7L9
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 15 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 13 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
vejce,
sádlo,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
brambory,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mléko,
sádlo
Komentáře (2)