

Velikonoční perníčky
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 90g hery
- 2-3 vejce
- 140g cukru moučka
- 2-4 lžíce medu
- 1 lžička sody
- 1 lžička perníkového koření
Postup přípravy receptu
Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší těsto.
Necháme ho v lednici odležet do druhého dne.Pak z těsta vyválíme placku asi půl cm vysokou a vykrajujeme tvary.
Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170° asi 8-10 min.
Poznámka od kuchařky
Kdo umí zdobit zdobí,já to neumím,ale zato vím,že perníčky můžete jíst hned,tak jsou měkké.Zdroj je z Přidej recept
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Velikonoční perníčky
-
S tím zdobením já už nic nenadělám,neumím to a doma už není žádné dítko,kluci jsou dospělí
, ale včera u nás byla návštěva a perníčky mizely jedna radost
Hello tvoje jsou krásné a vnučka je šikula
-
Jinak s tím zdobením, já myslím, že se toho spíš lidí bojí. Dala jsem své 10-ti leté vnučce do ruky pytlíček s polevou a než jsem namíchala další barvy - už byly zbytečné, protože bylo všechno hotové. Klidně takové věci nechte dětem - ty mají fantazii a my už většinou nemáme ani chuť, ani čas, ani náladu. Fotku přikládám. K receptu bych jen dodala, že po upečení je můžete ještě horké potřít žloutkem a budou se krásně lesknout. Pokud je chcete tmavší, přimíchejte do žloutku trochu potravinářského barviva. Dávám bod.
-
Pokud se nechcete mořit se zdobením, použijte vykrajovátka a kousíček marcipánu (můžete v cukrárně koupit jednu figurku (nebo více barev), doma jí nastrouhat, znovu užmoulat a vyválet. Fotku přikládám.
-
Ani já ne, nejraději je taky pocákám bílou a hnědou čokoládou a je to
-
Já to s tím nadáním taky nemám nic moc, ale tyhle jsou moc hezké!
-
Perníčky jsem ještě nedělala, ale podobné dělala dcera na Vánoce,i zdobení měla podobné a musím říct, že zmizely velmi rychle, hlavně v mém žaludku. Bodík!
-
Chválím snahu - asi tak nějak jsem měla nazdobené vánoční perníčky
- také nejsem výtvarně nandaná
Hlavní je chuť
Bodík