Valašské topinky

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Suroviny na 5 krajíců chleba

250 g drůbežích jater
1/2 střední cibule
100 ml vody
1/4 kostky masoxu
1 PL rovná hladké mouky
špetka chilli koření
1/2 malého stroužku česneku (prolisovat)
5 krajíců chleba
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Chleba namočíme jednou stranou do rozšlehaného vajíčka a usmažíme jen z té jedné strany.

  2. Na pánev dáme trošku oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.

  3. Játra nakrájíme na malé kousky, přidáme k cibuli, okořeníme chilli a chvíli podusíme.

  4. Ve vodě rozšleháme mouku, zamícháme do jater, přidáme Masox a česnek a za občasného promíchání provaříme(asi 5 minut).

  5. Játra dáme na chleba z té strany, jak je vejce.

  6. Posypeme pórkem - v původním recetu je posypat strouhaným sýrem a pórkem.

Poznámka od kuchařky

Zroj - starší vydání časopisu Tina

Komentáře k receptu Valašské topinky

Tématické fráze: valasske pokrmy drůbeží játra na topince drůbeží játra na topinku valasske pokrmi valašské recepty slepované valašské rohlíčky drůbeží játra na topinky topinky recept rychtářská směs na topinky valašský chleba valašská játra jatra na topinku rychtářská topinka recept valašský pokrm drubezi pokrmi valašsky cheba recepty drubezi jatra topinky topinka namočené v rošlehaném vajíčku valašský kontrabáš topinka recept