Valašské pečáky

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 18 názorů

Suroviny

8-9 brambor
lžíce sádla
2-3 stroužky česneku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně umyjeme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Uložíme na suchý plech. Pečeme na 180 - 200 st. (dle vaší trouby) do zlaté barvy a až se začnou dělat puchýřky.

  2. Mezitím smícháme povolené sádlo se solí a utřeným česnekem. Hotové brambory sesypeme do mísy s ochuceným sádlem a promícháme. Podáváme s mlékem nebo kefírem.

Poznámka

Inspirace: Cyrilova pekařství.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 738 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Valašské pečáky

  • Duskali Duskali

    Duskali:Znám a děláme, jinak br. na všechny způsoby . Třeba pečené brambory na ,,psa,, . Olopané,nakrájené na slabá kolečka vyprané ve vodě ,osušené a dané na plech pod tím sádlo a pečeme. Občas promícháme a ke konci přidáme rozetřený česnek se solí . Nejvíc nám chutnaly opečené okraje kolem pekáče. Prostě brambory na psa. Moje dětství. :-)

    Odpovědět

  • Duskali Duskali

    cathleen:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Vacul: souhlasím...:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Vacul Vacul(neregistrovaný)

    Top. Mensi brambory na pulky staci. Jeste kmin k tomu a recept po babickach jak vysity. Poradne je vypect at maji krupavou kurcicku do hneda. A pak namacet do mleka. Uz od detsvi se po nich clovek proste musi utlouct <3

    Odpovědět

  • Ludvika Ludvika(neregistrovaná)

    pocházím ze Vsetína a tak znám :-):-K:-D

    Odpovědět

  • Ludvika Ludvika(neregistrovaná)

    milujeme je , jen to dělám s máslem. Ale se sádlem vyzkouším. Milujeme hlavně po Vánocích když si potřebujeme odpočinout od masy jídla :-D:-p:-*

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Díky za tip Miládko, dnes jsme si pochutnali, dala jsem svou fotku,snad nevadí...:-K

    Odpovědět

  • medanek medanek

  • maiva maiva

    Stará klasika, u nás se říkalo pečeňáky:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Takhle upravené jsem četla recept s malými brambůrkami, co se ani škrábat nedají. Upekli je a pak promíchali se sádlem a česnekem, popř. i škvarky:-p

    Odpovědět

  • Frank Frank(neregistrovaný)

    Vynikajici pochoutka! Ja to delavam stejne, jen dam vic cesneku a misto sadla dam rozpusteny maslo. V misce vsechno promicham.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Tak to bude určitě pochoutka,v nejbližší době vyzkouším<3:yes:

    Odpovědět

  • Milada V. Milada V.(neregistrovaný)

    ´V jednoduchosti je síla! Úžasné brambůrky, kterým nelze odolat! Zítra je udělám, není vyhnutí a hubnutí odsuneme na pondělí. <3 :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Ivace64: ;-);-):-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pecaky pečáky recept pečáky v troubě pecenaky bramborové pečáky valašské recepty recept na pecaky brambory pecáky valašské brambory pečáky s česnekem pečáky recept jak upect pečaky pečáky z brambor pečáky z trouby pecaky s mlekem jak se pečou pečáky nejlepsi pecaky valasske stare recepty staré valašské recepty recept pecáky

Zapomněl/a jsem heslo