Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské pečáky

V jednoduchosti je krása a v tomto případě to platí dvojnásob. Dozlatova vypečené čtvrtky brambor ještě horké omaštěné sádlem, ochuceným jen solí a česnekem zná snad každý z nás už od dětství. Výborně se k nim hodí hrnek mléka nebo kefíru.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 12. 2016 11:56

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 501 kJ / 359 kcal
Bílkoviny9,55 g
Tuky0,50 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy74,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace: Cyrilova pekařství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Duskali

23. 2. 2019 19:43

Duskali:Znám a děláme, jinak br. na všechny způsoby . Třeba pečené brambory na ,,psa,, . Olopané,nakrájené na slabá kolečka vyprané ve vodě ,osušené a dané na plech pod tím sádlo a pečeme. Občas promícháme a ke konci přidáme rozetřený česnek se solí . Nejvíc nám chutnaly opečené okraje kolem pekáče. Prostě brambory na psa. Moje dětství. :-)

Duskali

23. 2. 2019 19:35

cathleen:

mika59 mika59

9. 10. 2017 21:17

Vacul: souhlasím...:yes:;-):-K

Vacul

9. 10. 2017 21:07

Top. Mensi brambory na pulky staci. Jeste kmin k tomu a recept po babickach jak vysity. Poradne je vypect at maji krupavou kurcicku do hneda. A pak namacet do mleka. Uz od detsvi se po nich clovek proste musi utlouct <3

Ludvika

29. 5. 2017 13:27

pocházím ze Vsetína a tak znám :-):-K:-D

Ludvika

29. 5. 2017 13:25

milujeme je , jen to dělám s máslem. Ale se sádlem vyzkouším. Milujeme hlavně po Vánocích když si potřebujeme odpočinout od masy jídla :-D:-p:-*

Ivace64 Ivace64

7. 12. 2016 20:14

Díky za tip Miládko, dnes jsme si pochutnali, dala jsem svou fotku,snad nevadí...:-K

medanek medanek

6. 12. 2016 17:36

:yes: :yes: :yes:

maiva maiva

4. 12. 2016 20:48

Stará klasika, u nás se říkalo pečeňáky:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 12. 2016 17:23

Takhle upravené jsem četla recept s malými brambůrkami, co se ani škrábat nedají. Upekli je a pak promíchali se sádlem a česnekem, popř. i škvarky:-p

Frank

4. 12. 2016 17:18

Vynikajici pochoutka! Ja to delavam stejne, jen dam vic cesneku a misto sadla dam rozpusteny maslo. V misce vsechno promicham.

nanny

3. 12. 2016 18:43

<3:-K:yes:

Elina

3. 12. 2016 17:22

Tak to bude určitě pochoutka,v nejbližší době vyzkouším<3:yes:

Milada V.

3. 12. 2016 15:21

´V jednoduchosti je síla! Úžasné brambůrky, kterým nelze odolat! Zítra je udělám, není vyhnutí a hubnutí odsuneme na pondělí. <3 :yes: :yes: :yes:

mika59 mika59

3. 12. 2016 14:13

Ivace64: ;-);-):-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pecaky pečáky recept pečáky v troubě pecenaky valašské recepty bramborové pečáky valašské brambory recept na pecaky brambory pecáky pečáky s česnekem sádlo valašsky valašsky sádlo pečáky recept jak upect pečaky pečáky z brambor pečáky z trouby pecaky s mlekem česnekove pecaky jak se pečou pečáky nejlepsi pecaky

Suroviny: brambory, sádlo, česnek, sůl

TopRecepty.cz

Valašské pečáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vzm1