Žampionová paštika
Žampionová paštika je vynikající alternativou k těm masovým. Její příprava je navíc rychlá a snadná. Portské víno, slanina a směs koření dávají paštice autentickou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení.
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené žampiony opečeme na másle, vyndáme z pánve a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Restujeme tak dlouho, až slanina pustí tuk a cibule zesklovatí. Ke konci přidáme utřený česnek.
Krok 2: Žampiony vrátíme zpět do pánve, přidáme koření, víno, osolíme, nepatrně podlijeme a dusíme 10 minut. Tekutinu necháme vydusit, zaprášíme moukou a 5 minut provaříme.
Krok 3: Vše rozmixujeme na hladkou hmotu a naplníme do nádoby. Můžeme zalít 3 lžícemi chladnoucího rozpuštěného másla. Paštiku necháme v lednici do druhého dne ztuhnout.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp7R
Moje poznámka
Žampionová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp7R
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule,
česnek,
máslo,
slanina,
mouka hladká,
víno portské,
vývar masový,
sůl,
koření paštikové,
koření houbová variace,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.