Žampionová "paštika"s bazalkou

Suroviny

400 g žampionů
1 cibule
3 stroužky česneku
50-70 g česnekového boku (slaniny)
2 snítky bazalky
50 g másla + na polití
100 g čerstvého sýru typu Lučina
3 lžíce smetany
lžíce oleje
sůl
pepř
mletý kmín
špetka houbového koření - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, cibuli, česnek a očištěné žampiony nakrájíme na kousky. Na olej dáme opéct slaninu, přidáme cibuli a nakonec česnek.

  2. Po osmažení přihodíme žampiony a koření. Dusíme do odpaření tekutiny, asi 10 minut a necháme lehce zchladnout. Před koncem přimícháme bazalku

  3. Do ještě teplé směsi dáme studené máslo. Po rozpuštění rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu, sýr a podle potřeby dochutíme.

  4. Vše domixujeme dohladka a přendáme do vhodné misky. Rozpustíme kousek másla a paštiku zalijeme. Můžeme dozdobit opečenými plátky žampionů. Dáme do lednice vychladit.

Komentáře k receptu Žampionová "paštika"s bazalkou

Tématické fráze: paštika z se žampiony žampiony s bazalkou kuřecí paštika s žampiony recept na žampiónovou paštiku