Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bazalkový losos

Křehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak můžeme podávat třeba s bramborem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 hodiny marinování

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 hodiny marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lososa opláchneme a osušíme. Vložíme jej do misky s rovným dnem a posypeme ho nasekaným česnekem – kousky musí být opravdu velmi jemné. Krok 2: Přidáme nasekanou bazalku a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Posypeme hrubou solí a bílým pepřem. Zalijeme olivovým olejem a marinujeme asi 2 hodiny.  Krok 3: Na pánev do rozpáleného oleje vložíme lososa kůží dolů. Obracíme pouze jednou, mohl by se rozpadnout. Smažíme dozlatova.

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalkový losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5p6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalkový losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5p6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl hrubozrnná, pepř bílý mletý, citron, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu