Bazalkový losos
Křehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak můžeme podávat třeba s bramborem.
Postup přípravy
Krok 1: Lososa opláchneme a osušíme. Vložíme jej do misky s rovným dnem a posypeme ho nasekaným česnekem – kousky musí být opravdu velmi jemné.
Krok 2: Přidáme nasekanou bazalku a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Posypeme hrubou solí a bílým pepřem. Zalijeme olivovým olejem a marinujeme asi 2 hodiny.
Krok 3: Na pánev do rozpáleného oleje vložíme lososa kůží dolů. Obracíme pouze jednou, mohl by se rozpadnout. Smažíme dozlatova.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bazalkový losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5p6
Moje poznámka
Bazalkový losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5p6
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 7 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 7 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 8 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 9 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 10 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 12 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 14 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 14 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 14 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 15 hodinami
Suroviny:
česnek,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
pepř bílý mletý,
citron,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.