Bazalkový losos
Křehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak můžeme podávat třeba s bramborem.
Postup přípravy
Krok 1: Lososa opláchneme a osušíme. Vložíme jej do misky s rovným dnem a posypeme ho nasekaným česnekem – kousky musí být opravdu velmi jemné.
Krok 2: Přidáme nasekanou bazalku a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Posypeme hrubou solí a bílým pepřem. Zalijeme olivovým olejem a marinujeme asi 2 hodiny.
Krok 3: Na pánev do rozpáleného oleje vložíme lososa kůží dolů. Obracíme pouze jednou, mohl by se rozpadnout. Smažíme dozlatova.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bazalkový losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5p6
Moje poznámka
Bazalkový losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5p6
Nejnovější recepty
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 7 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 9 hodinami
Pečený krůtí krk
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 2 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 2 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 2 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 2 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 2 hodinami
Utopenci
magdalenka před 2 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 2 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 3 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 3 hodinami
Suroviny:
česnek,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
pepř bílý mletý,
citron,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.