Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový quiche s rajčátky

Slaný koláč quiche, pocházející z Francie, se těší v poslední době veliké oblibě. Variací na jeho slané náplně existuje opravdu mnoho a každá je jedinečná. Upečte si quiche se smetanovo-bylinkovou náplní s cherry rajčátky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4 formičky o průměru 10 cm

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme kolečka v průměru o 2 cm větší, než je velikost formiček. Krok 2: Formičky vyskládáme na plech, důkladně je vymažeme olejem (nejjednodušší je použít olej ve spreji) a vyplníme těstem až do okrajů. Krok 3: Vejce rozšleháme se smetanou, polovinou lučiny a trochou soli. Vmícháme nasekanou čerstvou bazalku a rukolu. Krok 4: Na těsto nejdříve naneseme trochu Lučiny a pak zalijeme bylinkovou směsí. Nakonec poklademe na kolečka nakrájená cherry rajčátka. Krok 5: Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C.  Pečeme asi 30 minut. Podáváme mírně vychladlé se zeleninovým salátem.

TIP: Čím naplnit quiche?

Zveřejněno 14. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový quiche s rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6jEQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový quiche s rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6jEQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, vejce, smetana ke šlehání, lučina, bylinky, rajče cherry, olej, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu