Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kotlík

Mezi méně často využívané druhy masa v kuchyni patří jehněčí. Dobře připravené jehněčí je krásně měkké, jemné a má specifickou chuť. Nejčastěji se připravuje na Velikonoce. Milovníci pikantního zajisté ocení recept na vydatný jehněčí kotlík.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Krok 2: V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme kostky masa, česnek, osolíme, opepříme a restujeme do zatáhnutí. Krok 3: Za chvíli vsypeme nakrájené mrkve a ještě restujeme. Pak vmícháme papriku, majoránku a chilli. Vše zalijeme vínem, poté vývarem a dusíme doměkka pod pokličkou, zhruba 1,5-2 hodiny. Krok 4: Nakonec přidáme kousky chleba a povaříme do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem či s pečivem, posypeme petrželkou.

TIP: Jehněčí maso - praktické rady a tipy ke zpracování

Zveřejněno 16. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kotlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROkE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, mrkev, paprika sušená sladká, majoránka, chilli paprika čerstvá, víno bílé, vývar masový, chléb, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu