Jehněčí kotlík
Mezi méně často využívané druhy masa v kuchyni patří jehněčí. Dobře připravené jehněčí je krásně měkké, jemné a má specifickou chuť. Nejčastěji se připravuje na Velikonoce. Milovníci pikantního zajisté ocení recept na vydatný jehněčí kotlík.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme kostky masa, česnek, osolíme, opepříme a restujeme do zatáhnutí.
Krok 3: Za chvíli vsypeme nakrájené mrkve a ještě restujeme. Pak vmícháme papriku, majoránku a chilli. Vše zalijeme vínem, poté vývarem a dusíme doměkka pod pokličkou, zhruba 1,5-2 hodiny.
Krok 4: Nakonec přidáme kousky chleba a povaříme do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem či s pečivem, posypeme petrželkou.
Zveřejněno 16. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROkE
Moje poznámka
Jehněčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROkE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 3 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 11 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno 25. 8. 2025 20:00:37
Maso na špejli
Přidáno 25. 8. 2025 19:57:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 58 minutami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 59 minutami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 1 hodinou
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 2 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 2 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 3 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 4 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 4 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 5 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 6 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
paprika sušená sladká,
majoránka,
chilli paprika čerstvá,
víno bílé,
vývar masový,
chléb,
petrželka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.