Jehněčí kotlík
Mezi méně často využívané druhy masa v kuchyni patří jehněčí. Dobře připravené jehněčí je krásně měkké, jemné a má specifickou chuť. Nejčastěji se připravuje na Velikonoce. Milovníci pikantního zajisté ocení recept na vydatný jehněčí kotlík.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme kostky masa, česnek, osolíme, opepříme a restujeme do zatáhnutí.
Krok 3: Za chvíli vsypeme nakrájené mrkve a ještě restujeme. Pak vmícháme papriku, majoránku a chilli. Vše zalijeme vínem, poté vývarem a dusíme doměkka pod pokličkou, zhruba 1,5-2 hodiny.
Krok 4: Nakonec přidáme kousky chleba a povaříme do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem či s pečivem, posypeme petrželkou.
Zveřejněno 16. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROkE
Moje poznámka
Jehněčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROkE
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 32 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 2 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 2 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 2 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 3 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
paprika sušená sladká,
majoránka,
chilli paprika čerstvá,
víno bílé,
vývar masový,
chléb,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.