Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, cibuli a řapíkatý celer (lístky dáme stranou) očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme asi 2 minuty.
Krok 2: Pak přidáme nadrobno nasekaný oloupaný česnek a necháme ho rozvonět.
Krok 3: K zeleninové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozpadne na drobnou směs.
Krok 4: Směs zalijeme vínem a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 5: Poté do kastrolu přidáme rajčatový protlak, propasírujeme přes síto rajčata, a směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a cukrem. Vše zalijeme asi 150 ml vývaru a zvolna dusíme asi 60 minut. Dle potřeby podléváme zbylým vývarem. Na závěr z omáčky odstraníme bobkové listy a nové koření.
Krok 6: Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme teplou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přidáme ragú, posypeme nastrouhaným parmazánem a nakonec dozdobíme pokrájenými lístky řapíkatého celeru.
Zveřejněno 2. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Moje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 18 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 24 minutami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 6 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 11 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Suroviny:
protlak rajčatový,
mrkev,
cibule,
celer,
olej olivový,
máslo,
česnek,
maso hovězí mleté,
víno červené,
rajče loupané,
sůl,
koření nové koření,
pepř drcený,
koření oregáno,
cukr krupice,
vývar hovězí,
tymián sušený,
sušená bazalka,
bobkový list,
sýr parmazán strouhaný,
těstoviny špagety
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.