Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, cibuli a řapíkatý celer (lístky dáme stranou) očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme asi 2 minuty.
Krok 2: Pak přidáme nadrobno nasekaný oloupaný česnek a necháme ho rozvonět.
Krok 3: K zeleninové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozpadne na drobnou směs.
Krok 4: Směs zalijeme vínem a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 5: Poté do kastrolu přidáme rajčatový protlak, propasírujeme přes síto rajčata, a směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a cukrem. Vše zalijeme asi 150 ml vývaru a zvolna dusíme asi 60 minut. Dle potřeby podléváme zbylým vývarem. Na závěr z omáčky odstraníme bobkové listy a nové koření.
Krok 6: Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme teplou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přidáme ragú, posypeme nastrouhaným parmazánem a nakonec dozdobíme pokrájenými lístky řapíkatého celeru.
Zveřejněno 2. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Moje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 17 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 2 hodinami
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 3 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 3 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 4 hodinami
Suroviny:
protlak rajčatový,
mrkev,
cibule,
celer,
olej olivový,
máslo,
česnek,
maso hovězí mleté,
víno červené,
rajče loupané,
sůl,
koření nové koření,
pepř drcený,
koření oregáno,
cukr krupice,
vývar hovězí,
tymián sušený,
sušená bazalka,
bobkový list,
sýr parmazán strouhaný,
těstoviny špagety
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.