Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, cibuli a řapíkatý celer (lístky dáme stranou) očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme asi 2 minuty.
Krok 2: Pak přidáme nadrobno nasekaný oloupaný česnek a necháme ho rozvonět.
Krok 3: K zeleninové směsi přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozpadne na drobnou směs.
Krok 4: Směs zalijeme vínem a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 5: Poté do kastrolu přidáme rajčatový protlak, propasírujeme přes síto rajčata, a směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a cukrem. Vše zalijeme asi 150 ml vývaru a zvolna dusíme asi 60 minut. Dle potřeby podléváme zbylým vývarem. Na závěr z omáčky odstraníme bobkové listy a nové koření.
Krok 6: Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme teplou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přidáme ragú, posypeme nastrouhaným parmazánem a nakonec dozdobíme pokrájenými lístky řapíkatého celeru.
Zveřejněno 2. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Moje poznámka
Špagety s boloňskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN5Bz
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 9 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 9 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 10 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 10 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 12 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 14 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 16 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 16 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 16 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 17 hodinami
Suroviny:
protlak rajčatový,
mrkev,
cibule,
celer,
olej olivový,
máslo,
česnek,
maso hovězí mleté,
víno červené,
rajče loupané,
sůl,
koření nové koření,
pepř drcený,
koření oregáno,
cukr krupice,
vývar hovězí,
tymián sušený,
sušená bazalka,
bobkový list,
sýr parmazán strouhaný,
těstoviny špagety
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.