Boloňské špagety s vínem

andelina Kuchařka: andelina

Doba přípravy: 40 min. 4 porce Těstoviny 2 názory

Suroviny

1 větší cibule
500 g hovězí mleté maso (nebo mix)
2 dl červeného vína
500 g špaget
3 mrkve
500 ml rajského protlaku
sůl
cukr
pepř
olej
bazalka
sýr dle chuti
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a také orestujeme, třeba dvě minuty.

  2. Maso vyklopíme na pánev, rozprostřeme vařečkou, osolíme a lehce opepříme. Maso necháme ze všech stran zatáhnout.

  3. Až všechno maso zhnědne, přilijeme víno. Necháme zredukovat (odpařit alkohol) asi 5 minut a poté můžeme přilít protlak. Pánev přikrjeme pokličkou a 15 minut necháme pod pokličkou bublat.

  4. Dochutíme cukrem a solí. Přidáme bazalku. Pokud je omáčka ještě hodně řídká, necháme odkryté vařit do požadované konzistence.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 254 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boloňské špagety s vínem

  • Geryyy Geryyy

    Uvařila jsem podle tohoto receptu a omáčka je výborná, přidala jsem česnek a vařila jsem cca 1,5hodiny. Aby se vyvařila šťáva a zůstala jen hustá omáčka, je to výborný ! :-!:yes:

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Do Bolognese patri i rapikaty celer a vari se dlouho a pomalu, dokud nedela varecka v panvi tzv. brazdicku. Casto se zjemnuje i pridanim mleka v prubehu vareni ( Marcella Hazan, velka ikona italske kuchyne). Dvacet minut je fakt malo.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo